Take a fresh look at your lifestyle.

7 weken zwanger

Bij een zwangerschap van zeven weken kan er al een echo worden gemaakt. Nog geen echo via de buikwand maar wel één via de vagina. Op het beeldscherm kun je dan het hartje zien kloppen. Een dergelijke echo wordt echter meestal alleen gedaan als daar een medische noodzaak voor is, bijvoorbeeld nadat een vrouw eerder een miskraam heeft gehad of als ze bloed verlies.

vitaminstore gezond leven banner

Baby

Deze week zullen de palmen van je handen voor het eerst te zien zijn. Ook wordt er stevig doorgewerkt om je geslachtsorganen af te werken. Hiervan zie je echter nog niets op dit moment. In je neusje worden geleidelijk ook neusgaatjes waarneembaar, maar ook je mondje krijgt duidelijk vorm. Je hersenen en ruggenwervel zijn bijna helemaal af. Je hebt aan het einde van deze week een lengte van ongeveer 1 centimeter.

bewust puur banner

Mama

De veranderde hormoonspiegels in je lichaam kunnen ervoor gezorgd hebben dat er in je gezicht wat oneffenheden te zien zullen zijn deze week. Het lijkt bijna of je weer terug bent in je puberjaren. De spier tussen je maag en slokdarm kan, eveneens onder in vloed van de hormonen, een beetje slapper zijn geworden met als gevolg dat je last krijgt van brandend maagzuur. Het maagzuur kan zo immers gemakkelijk terugstromen in de slokdarm.

Handige tips

  • Om het brandmaag zuur wat te kunnen verlichten kun je een beetje vanillevla eten. Indien je hier erg veel hinder van ondervindt dan doe je er goed aan om aan je huisarts een veilig medicament te vragen om de klachten te bestrijden.
  • Als je veel last hebt van puistjes of andere onzuiverheden op je huid dan kan wellicht een behandeling door een schoonheidsspecialist uitkomst bieden. Bijkomend voordeel van een dergelijke behandeling is dat je je een keer lekker kunt laten verwennen en heerlijk kunt ontspannen.
  • Om verzekerd te zijn van kraamzorg doe je er verstandig aan om nu al zaken te gaan regelen, zoals een inschrijving bij een kraamzorgbureau. Het is namelijk van groot belang dat de geboorte en de kraamzorg goed wordt geregeld. Zowel voor jou als je kindje is tijdens en na de geboorte immers alleen de beste zorg goed genoeg.
  • Verder is het goed, als je dat voordien nog niet gedaan hebt tenminste, om eens te berekenen wat de zwangerschap, de geboorte en de verzorging van je kindje in het eerste levensjaar je gaan kosten. Zo krijg je een goede indicatie wat je te wachten staat en kun misschien al wat geld opzij gaan leggen voor specifieke doelen.
naturaplaza superfoods banner