Take a fresh look at your lifestyle.

Haaruitval oorzaken bij vrouwen

Haaruitval oorzaken bij vrouwen

Haaruitval bij VrouwenHet is vaak zo dat het voor een vrouw moeilijk te accepteren is als je haaruitval hebt. Ook wel Alopecia genoemd. De vrouw streeft meer het schoonheidsideaal na, dan de man, want evolutionair gezien is een aantrekkelijke vrouw meer capabel om een goede mannelijke partner te krijgen.

Dit weten we over het algemeen niet bewust, maar het is wel de reden of de oorzaak waarom vrouwen van die akelige gevoelens krijgen als hun haar uitvalt.

Gelukkig zijn er ook natuurlijke supplementen en tips die helpen bij haaruitval en haargroei. De website ervaringen met supplementen helpt mensen hierbij.

Maar wat is eigenlijk de oorzaak van haaruitval bij vrouwen? Want als we eenmaal de oorzaak weten, dan vaak kunnen we er ook wat aan doen.

single reizen online banner

 

Alle oorzaken van haaruitval bij vrouwen op een rij?

 

bewust puur banner

Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat vrouwen hun haar verliezen, van hormonen tot stress tot het in- of uitschakelen van anticonceptie. Hier zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van haarverlies bij vrouwen:

  • Alopecia androgenetica Alopecia androgenetica (AGA), of patroon kaalheid, kan ertoe leiden dat vrouwen dunner wordend haar op de bovenkant van het hoofd krijgen, zeggen artsen. “Het is hormonaal. Soms is het erfelijk, soms niet, en het komt heel vaak voor”, leggen ze uit. Dr. Baxt ziet AGA bij patiënten van alle leeftijden vanaf de late tienerjaren, maar merkt op dat het zeker erger kan worden rond de menopauze als gevolg van hormonale veranderingen.
  • Telogeen effluvium Een andere reden voor haaruitval is telogene effluvium, een aandoening waarbij vrouwen plotseling haar verliezen met handenvol wel te verstaan. Bevalling, operatie, ziekte, ondervoeding en andere gebeurtenissen en aandoeningen die stress veroorzaken, kunnen telogeen effluvium veroorzaken. Ook de burgerlijke staat kan een rol spelen. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Plastic and Reconstructive Surgery wees uit dat vrouwen die de stress hadden ervaren van het verliezen van een echtgenoot, door echtscheiding of overlijden, meer haarverlies vertoonden dan getrouwde vrouwen.
  • Alopecia areata Alopecia areata is een auto-immuunziekte die ronde plekken van plotseling haarverlies veroorzaakt wanneer het immuunsysteem de haarzakjes aanvalt. Bepaalde schildklieraandoeningen kunnen je in gevaar brengen voor alopecia areata.
  • Geboortebeperking Het in- of uitschakelen van anticonceptie, zoals orale anticonceptiva, progestageen-implantaten, hormooninjecties en de pleister, kan bij sommige vrouwen soms haarverlies veroorzaken, verschillende artsen adviseren alle vrouwen om anticonceptiepillen met een “lage androgene index” te gebruiken en vrouwen met een familiegeschiedenis van haarverlies om niet-hormonale anticonceptie te gebruiken.
  • Chemotherapie Door groeiende haarzakjes aan te vallen, chemotherapie kan bijna volledige haaruitval veroorzaken. Hoofdhuid Verkoelende kapjes kunnen haarverlies tijdens chemotherapie helpen minimaliseren.
  • Kapsels Het herhaaldelijk dragen van vlechten, cornrows of andere kapsels die het haar gedurende een lange periode te strak trekken, kan haaruitval en haarverlies veroorzaken. Je haar te veel behandelen met chemicaliën zoals bleekmiddel en verwarmings gereedschap zoals föhns en stijltangen kan je haar ook beschadigen en breken, maar dat is iets anders dan haar dat bij de wortel uitvalt, legt Bart uit.
  • Voedingstekort Bloedarmoede, of een laag ijzergehalte, evenals een eiwittekort kunnen ook leiden tot haaruitval, zegt Baxt.

Haarverlies kan verwoestend zijn voor vrouwen, dus vroeg ingrijpen is de sleutel hier. Zoals bij de meeste medische aandoeningen, is de sleutel tot het beheersen van de haarverlies cyclus en het vroegtijdig zoeken naar een behandeling.

Natuurlijke shampoos tegen haaruitval

Er zijn natuurlijke shampoos zonder parabenen die bekend staan als “goed voor het haar en haaruitval”. Je vindt zo een natuurlijke shampoo tegen haaruitval bij diverse cosmetica winkels, supermarkten en reformwinkels. Ook kan je zo een shampoo zelf maken. Zeker als je een shampoo met olijfolie of Argan olie wil maken, zijn er diverse opties. Zelf je natuurlijke shampoo en cosmetica maken is misschien wel eenvoudiger dan je denkt.

Kaalheid bij mannen

Kaalheid bij mannen komt veel vaker voor dan kaalheid bij vrouwen. Bij mannen treedt soms al kaalheid op in hun dertigste jaar. De oorzaak is een kwestie van erfelijkheid en hormonen. Ook kan de oorzaak van kaalheid bij mannen iets met onevenwichtige voeding te maken hebben en en tekort aan bijvoorbeeld magnesium maar dat is nooit bewezen.

naturaplaza superfoods banner