Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe kan je het beste beschadigd haar herstellen? Lees hier de tips!

Beschadigd haar kan een bron van frustratie zijn voor velen van ons. Of het nu komt door hitte styling, chemische behandelingen of externe factoren, beschadigde lokken kunnen droog en levenloos aanvoelen. Gelukkig is er hoop! Met de juiste aanpak en de juiste producten, zoals de Replenish collectie van Authentic Beauty Concept, kun je je beschadigde lokken herstellen en weer tot leven brengen.

single reizen online banner

Hoe herken je beschadigd haar?

Als je haar droog aanvoelt, moeilijk doorkambaar is en gemakkelijk breekt, kunnen dit tekenen zijn van beschadigd haar. Beschadigde lokken hebben vaak een gebrek aan vocht en natuurlijke oliën, waardoor ze hun elasticiteit verliezen.

Gespleten haarpunten zijn een veelvoorkomend teken van dit haarprobleem. Als de uiteinden van je haar er gespleten en rafelig uitzien, kan dit duiden op schade aan de haarschubben. Gezond haar heeft een natuurlijke glans, terwijl beschadigd haar er dof en levenloos uitziet. Merk je dat je haar constant in de knoop raakt? Dan kan dit ook een indicatie zijn van schade. Als je je haar regelmatig kleurt, kunnen beschadigde lokken de kleur niet goed vasthouden. Het kan er vervaagd of ongelijkmatig uitzien, wat kan wijzen op een beschadigde haarschubbenlaag.

beschadigd haar herstellen

Wat veroorzaakt beschadigd haar?

Beschadigd haar kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Veelvoorkomende boosdoeners zijn hitte styling tools, zoals föhns, stijltangen en krultangen, die het haar uitdrogen en de haarschubben beschadigen. Ook chemische behandelingen, zoals kleuren, bleken of permanenten, kunnen je haar ernstig beschadigen. Daarnaast kunnen weersinvloeden, slechte haarverzorging en het gebruik van agressieve haarproducten bijdragen aan een beschadigde coupe.

De beste tips voor beschadigd haar herstellen

Weet je geen raad meer met je beschadigde lokken? Wij hebben de vijf belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet om jouw haar binnen no-time te herstellen:

Tip 1: Vermijd hitte-styling

Beperk het gebruik van hete styling tools en laat je haar natuurlijk drogen wanneer mogelijk. Als je toch een föhn of stijltang wilt gebruiken, gebruik dan een hittebeschermer om je haar te beschermen.

Tip 2: Kies voor zachte haarverzorging

Gebruik milde shampoos en conditioners die speciaal zijn ontworpen voor beschadigd haar. De Authentic Beauty Concept Replenish Shampoo is een geweldige keuze, omdat het mild reinigt en het haar voedt.

bewust puur banner

Tip 3: Geef je haar een boost met een haarmasker

Gebruik eens per week een haarmasker beschadigd haar, zoals die van de Authentic Beauty Concept, om je haren diepgaand te voeden en te herstellen. Je kan het zien als een soort detox behandeling voor je haar.

Tip 4: Vermijd agressieve haarbehandelingen

Probeer het gebruik van agressieve haar behandelingen zoals kleuren, bleken of permanenten te minimaliseren. Als je ze toch wilt doen, laat dit dan het liefst door een professionele kapper doen.

Tip 5: Kam voorzichtig

Gebruik een brede kam of een borstel met zachte haren om je haar voorzichtig te ontklitten en haarbreuk te voorkomen.

haarmasker beschadigd haar

De beste producten voor beschadigd haar

Weet je je geen raad met je beschadigde lokken? Dan is de Replenish collectie van Authentic Beauty Concept perfect voor jou. Deze collectie is speciaal ontworpen om beschadigde lokken te herstellen en te voeden. Deze collectie bestaat uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten die je haar diepgaand voeden en versterken.

De Replenish Shampoo is de beste shampoo voor beschadigd haar en werkt nog beter met in combinatie met de Replenish Conditioner. Beide producten zijn rijk aan antioxidanten en bevatten biologische Goji-bessen en aloë vera om het haar te hydrateren en te beschermen tegen verdere schade. Het Replenish Masker is een intensieve behandeling die het haar revitaliseert en zorgt voor een gezonde glans. Voor extra verzorging kan je de Replenish Balm, de Replenish Spray Conditioner en de Replenish Mask toevoegen aan je dagelijkse routine.

Hulp nodig bij beschadigd haar?

Ben je geïnteresseerd geraakt in de Replenish collectie van de Authentic Beauty Concept? Shop deze Replenish collectie en alle andere producten van Authentic Beauty Concept bij Kuypersshop. Zeg vaarwel tegen je beschadigde lokken en geniet van de voordelen van gezond en herstelt haar.

naturaplaza superfoods banner