Take a fresh look at your lifestyle.

Nieuwe stijl- of krultang kopen? Dit is waar je op moet letten!

Of je nu op zoek bent naar de beste stijltang of krultang, het kiezen van de juiste haarstyling tool kan een uitdagende taak zijn. Met een overvloed aan opties op de markt, is het essentieel om te weten waar je op moet letten. Zo doe je een aankoop waar je later geen spijt van krijgt. Hier zijn enkele belangrijke kwalificaties om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuwe stijl- of krultang:

single reizen online banner

1. Warmte-instellingen en temperatuurregeling

Een belangrijke eigenschap van de beste krultang en stijltang is de mogelijkheid om de temperatuur aan te passen aan jouw haartype. Voor fijn of beschadigd haar moet de tang een lage warmte-instelling hebben om schade te minimaliseren, terwijl dikker haar meestal hogere temperaturen vereist om effectief te stylen of krullen te creëren. Zoek naar een tang met verstelbare warmte-instellingen van minimaal 150 tot 210 graden voor maximale veelzijdigheid.

verzorging bruin haar

2. De grootte van de tang

Voor een stijltang is de grootte van de platen van belang. Korter of dunner haar kan baat hebben bij smallere platen, terwijl brede platen sneller werken bij langer en dikker haar. Bij een krultang is de grootte van de tang relevant, omdat verschillende groottes verschillende soorten krullen creëren. Een bredere tang creëert losse golven, terwijl een smallere vat strakkere krullen oplevert.

3. Materiaal van tang

De materialen van de platen of de tang kunnen een aanzienlijk verschil maken in de prestaties en bescherming van je haar. De beste stijltangen hebben vaak volledig keramische of titanium platen, die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en minder kans op haarschade. Keramische krultangen zijn ook ideaal voor het vasthouden van vocht in het haar en het verminderen van kroes.

4. Veiligheidsfuncties

Veiligheid is van het grootste belang bij het gebruik van hete haarstyling tools. Zoek naar stijl- en krultangen met automatische uitschakel functie, zodat de tang zichzelf uitschakelt als deze een tijdje niet wordt gebruikt. Een hittebestendige handschoen kan ook handig zijn bij het gebruik van een krultang, om brandwonden aan je handen te voorkomen.

bewust puur banner

haren fohnen

5. Opwarmtijd en reactietijd

De opwarmtijd van de tang is belangrijk als je ’s ochtends haast hebt. Een snelle opwarmtijd kan je kostbare minuten besparen. Daarnaast is de reactietijd van de tang van belang, vooral bij een stijltang, omdat je wilt dat het apparaat snel reageert op temperatuurveranderingen wanneer je door je haar glijdt.

6. Reviews en klant beoordelingen

Lees van te voren veel recensies en klant beoordelingen om een idee te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van de stijl- of krultang. Zoek naar uitgebreide feedback van gebruikers om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit of zoek een review op van een beauty blogger. Er bestaan ook veel product reviews in de vorm van Youtube video’s. Die kun je ook op zoeken!

selfie met vriendinnen

Bij het kopen van de beste stijl- of krultang zijn aanpasbare warmte-instellingen, plaat- of tanggrootte, materiaal, veiligheidsfuncties, opwarm- en reactietijd en klant beoordelingen de belangrijkste factoren om te overwegen. Door deze criteria in acht te nemen, kun je een haarstyling tool vinden die aan je behoeften voldoet en je in staat stelt om prachtige looks te creëren zonder je haar te beschadigen.

naturaplaza superfoods banner