Take a fresh look at your lifestyle.

3 Tips voor een gezondere huid

Drie tips voor een gezondere huid

Ons gezicht is een belangrijk aspect van onze verschijning en een gave, gezonde huid is voor vele vrouwen en mannen een streefdoel. Goed smeren en een goede verzorging zijn een absolute must voor een mooie huid maar ook voeding heeft een belangrijke invloed op de conditie van je huid.

single reizen online banner

Een gezonde huid is het resultaat van een goede combinatie van deze twee acties. Door onze drie belangrijkste tips toe te passen geniet jij in no time van een gezonde, stralende huid.

Tip 1: Drink voldoende groene thee

Voldoende drinken is altijd een goed idee. Om je huid goed te hydrateren en de afvoer van afvalstoffen te bevorderen, drink je idealiter minstens 1,5 liter water, groentesappen of kruidenthee, zoals groene thee.

Groene thee barst van de antioxidanten en laten we dat nu net nodig hebben voor een stevige, elastische huid. Antioxidanten helpen namelijk de vrije radicalen die veroudering in de hand werken te neutraliseren.

Daarnaast werkt groene thee ontstekingsremmend en beschermt het je tegen huidbeschadiging bij blootstelling aan de zon. Reden genoeg om een extra lekker kopje groene thee te drinken!

detox sapkuur banner

Tip 2: Gebruik zonnecrème als je buiten komt

90 procent van huidveroudering is te wijten aan de zon. De UVA in het zonlicht laat het collageen in de huid samenklonteren, waardoor er enzymen vrijkomen die het collageen afbreken.

Daardoor wordt je huid minder veerkrachtig en worden er rimpels gevormd. Wil je graag rimpels vermijden, dan moet je je tegen de zon beschermen zodra je buiten komt. Dit betekent dat je dagelijks SPF15 moet smeren, ook als het bewolkt is.

bewust puur banner

Zeker op een zonnige dag is het aangeraden om om de twee uur bij te smeren. Daarnaast is uren liggen bakken in de zon een absolute no go voor een gezonde, stralende huid. Kies een kwalitatieve zonnebrandcrème: dan ben je zeker van de aangeduide SPF-waarde!

Tip 3: Eet meer groenten en minder zuivelproducten

Een stralende huid begint van binnenuit en is een uiting van wat je in je mond steekt. De vitaminen, mineralen en antioxidanten die in groenten zitten, zorgen voor de regeneratie van het huidweefsel en de hydratatie van de huidcellen.

Donkere groenten, zoals spinazie, rucola en boerenkool, zitten boordevol vitamine C en beta-caroteen, een combinatie die je de aanmaak van collageen stimuleert.

Daarnaast hebben deze groene groenten ontgiftende eigenschappen, waardoor ze voorkomen dat oneffenheden ontstaan. Voor een extra hydratieshot verhoog je best je dagelijkse portie waterrijke groenten, zoals komkommer, biet, wortelen en selder.

Zuivel wordt dan weer genoemd als boosdoener bij huidproblemen. Zuivel doet je bloedsuikerspiegel stijgen en melk zit vol groeihormonen, wat leidt tot een verhoogde talgproductie. Gevolg: huidontstekingen, puistjes, acne en zelfs eczeem.

Daarnaast hebben veel mensen het moeilijk om het melkvet en de melksuiker uit koemelk te verteren. Vaak weten of beseffen ze niet eens dat ze allergisch zijn aan melk.

Deze allergie uit zich niet alleen in de vorm van buikpijn, vermoeidheid of een lopende stoelgang, maar ook in de vorm van een slechte huid. Voor een gezonde, stralende huid blijf je dus best ver uit de buurt van zuivelproducten.

naturaplaza superfoods banner