Take a fresh look at your lifestyle.

Afvallen met superfoods

Deze superfoods helpen bij natuurlijk afvallen

Als je wilt gaan afvallen kun je veel verschillende etenswaren nuttigen. Het toevoegen van superfoods in je eetschema mag zeker niet ontbreken want deze hebben een bewezen positief effect bij afvallen. Er zijn een heleboel verschillende superfoods maar wij hebben de 10 beste superfoods die je helpen bij het afvallen op een rijtje gezet.
Eerder schreven we over voeding, vitamines en voedingssupplementen.

single reizen online banner

1. Citroen, een onbekend superfood

Wil je afvallen met superfoods? denk dat aan het gebruiken van citroen. En met citroen kan je ook ontgiften en afvallen. Bijvoorbeeld met een citroenkuur. Citroen is een uitstekende fruitsoort die jou kan helpen met het verliezen van gewicht. Het is een product dat niet bij iedereen bekend is al superfood. Citroen zit boordevol met vitamines en heeft een reinigende werking voor je lichaam. De citroen is veelzijdig te gebruiken. Je kunt wat citroensap persen over een salade of over je vis maar je kunt ook een schijf citroen in je water doen. Het water smaakt dan een stuk lekkerder en zo kun je eenvoudig meer glazen water op een dag drinken.

detox sapkuur banner

2. Broccoli

Naast de avocado is ook de broccoli één van de gezondste groente die er zijn. Broccoli zit vol vezels wat ervoor zorgt dat je snel vol zit. Neem wat meer broccoli op je bord dan aardappels en je bent direct goed bezig. Het is een uitstekende groente die het afvallen makkelijk maakt. Broccoli zou ook helpen bij het voorkomen van kanker en de klachten verminderen bij astma. Volgens deskundigen is Broccoli ook een superfood die goed voor het hart is

gezond eten bij het zwembad

3. Quinoa

Quinoa is een prima product die je kunt helpen bij het afvallen. Het bevat een heleboel goede voedingsstoffen waardoor quinoa ontzettend voedzaam is. Het is vooral lekker bij je ontbijt. Je kunt het eten bij een schaaltje kwark met vers fruit. Ook kun je de quinoa mixen in je avondeten. Deze superfood is afkomstig uit Zuid-Amerika en groeit aan planten.

4. Knoflook

Ook de knoflook valt onder de superfoods waarmee je kunt afvallen. Knoflook beschikt over verschillende vitamines maar bevat ook allicine. Dit is een stof die bijdraagt aan een goede gezondheid. Je kunt knoflook in bijna alle gerechten verwerken. Je krijgt een smaakvol gerecht en het helpt je met verliezen van gewicht. Als je een belangrijke afspraak hebt of een date kun je beter de knoflook even overslaan.

5. Avocado

Dat groente gezond is dat weten we. De avocado is één van de meest gezondste groente die we kennen. Het zit vol met uitstekende voedingswaarden waardoor de avocado goed voedzaam is. Bij het eten van avocado krijg je al snel het gevoel dat je vol zit, dit is natuurlijk hartstikke handig als je aan het afvallen bent. Je kunt deze groente eten op crackers en brood maar je kunt hem ook mengen in je salade. Verder helpt avocado ook bij de groei van je spieren.

6. Açai bes

Een wat minder bekende superfood in deze lijst is de açai bes. De bessen zijn afkomstig uit Brazilië, Peru en Suriname. Deze bessen zijn een uitstekend product die kan helpen om gewicht te verliezen. Vers zijn ze op het lekkerst maar je kunt ook gedroogde açai bessen kopen. De bessen koop je op de fruitmarkt maar door de stijging van populariteit worden ze ook steeds vaker verkocht in supermarkten.

superfoods acai bowl

bewust puur banner

7. Spinazie

Spinazie is een heerlijke groente die je een verzadigd gevoel geeft. Het bevat veel vitamines en mineralen. Deze superfood moet je dus zeker in huis halen als je bezig bent met je dieet. Spinazie heeft ook een positief effect bij spieropbouw.

8. Bosbessen

Bosbessen is een hele gezonde fruitsoort. Ze bevatten veel vitamines maar ook ijzer, calcium, magnesium en nog veel meer gezonde voedingswaarden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer je iedere dag bosbessen eet je buikvet drastisch vermindert. Zorg dus dat je altijd bosbessen in huis hebt. Bosbessen vallen ook onder de vruchten die hartziekten bestrijden

vegan spiesjes

9. Goji bessen

Opnieuw een bessensoort. Goji bessen is een echte superfood die een bijdrage kan leveren bij het afvallen. Het komt uit China en wordt in Nederland steeds vaker gegeten. Ze zijn ontzettend voedzaam en beschikken overeen flink gehalte antioxidanten. Verder zorgt de goji bessen ervoor dat je een goede nachtrust ervaart. Ook heeft het een positieve werking op de nieren en de lever.

10. Kokos

Kokos wordt de laatste jaren steeds populairder en vandaag de dag overal verkrijgbaar. Deze superfood is een must have als je je richt op afvallen. Het zit bomvol vezels en vitamines. Je kunt het heel gemakkelijk aan allerlei verschillende gerechten toevoegen. Het is ook in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld kokosmelk, kokosolie en kokosrasp.

naturaplaza banner

Waar kan je superfoods kopen?

Producten zoals citroen, broccoli en avocado koop je in de supermarkt of bij de groenteboer. Biologisch groenten en fruit koop je bij de natuurvoedingswinkel. Biologische superfoods zoals goji bessen en de acai bes koop je bij een gespecialiseerd bedrijf. Zo een gespecialiseerd bedrijf is NaturaPlaza. Daar kan je ook biologische voedingssupplementen bestellen.

Veganistisch eten

Het was je vast al opgevallen. Alle hier vermelde super voedingsmiddelen zijn plantaardig. Veganistisch eten heeft meer voordelen. Zo verkleint het je voetafdruk en is het beter voor de dieren en het milieu. Naast veganistische voeding heb je ook veganistische cosmetica en zelfs veganistisch hondenvoer.

Afvallen voor je vakantie?

Wil je tijdens je vakantie goed voor de dag komen? Vind je het fijn als je slank toont? Lekker een bikini aan kunnen trekken en zwembroek?? Lees hier dan meer over afvallen vóór je vakantie Gezond leven hoeft geen 365 dagen per jaar. Maar tijdens je vakantie wil je gewoon goed voor de dag komen!

naturaplaza superfoods banner