Take a fresh look at your lifestyle.

5 Redenen waarom je citroengrasthee zou moeten drinken

Ben je op zoek naar nieuwe soorten thee? Dan is citroengrasthee misschien iets voor jou! Citroengrasthee is een geurige, lichtzoete drank die niet alleen erg verfrissend is, maar ook vele gezondheidsvoordelen biedt en je weghoudt van chronische ziekten. Deze aromatische plant komt oorspronkelijk uit onder meer India, Sri Lanka, Birma en Thailand, en wordt al eeuwenlang gebruikt voor tal van culinaire en medische doeleinden. Citroengras is rijk aan essentiële voedingstoffen, waaronder vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, vitamine C, zink, ijzer, calcium, foliumzuur, kalium, magnesium en fosfaat. Wat levert dit op voor jouw gezondheid? Laten we eens wat meer te weten komen over citroengrasthee!

single reizen online banner

1. Citroengrasthee bevordert de spijsvertering

Citroengrasthee is perfect te drinken na jouw maaltijd om de spijsvertering te bevorderen. Niet alleen dat, maar het kan bovendien helpen bij een reeks maagkwalen, zoals constipatie, indigestie, krampen en maagklachten. Volgens verschillende wetenschappelijke studies is citroengrasthee effectief bij de behandeling van maaginfecties, omdat het boordevol antioxidanten zit en het maagslijmvlies beschermt tegen schade veroorzaakt door farmaceutische medicijnen zoals aspirine en ethanol.

citroengras gedroogd

2. Gebruik citroengrasthee als een natuurlijk diureticum

Diuretica kunnen de nieren helpen om extra zout en water in de urine te krijgen, wat ervoor zorgt dat er extra vocht wordt afgevoerd en hierdoor de bloeddruk daalt. Middelen die worden omschreven als diuretica kunnen ook helpen als je te veel vocht vasthoudt als gevolg van hartfalen of andere medische problemen.
Citroengraswater is een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het uitstekend is om overtollig water en natrium uit het lichaam te spoelen. Dit is waarom citroengrasthee over het algemeen wordt aanbevolen bij specifieke gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, oedeem en leveraandoeningen.

bewust puur banner

3. Ondersteuning van het immuunsysteem

Veel mensen kiezen ervoor om groene thee en citroengras te combineren, omdat zowel groene thee als citroengras rijk zijn aan antioxidanten die helpen een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Green lemon sencha is ideaal voor mensen die hun immuunsysteem een boost willen geven en het risico op hart- en vaatziekten willen verlagen!

kruidenthee

4. Goed voor gewichtsverlies

Wil je afvallen en toch iets verfrissends drinken? Dan citroengrasthee een goede keuze, want het bevat weinig calorieën, geen vet en geen cholesterol. Bovendien onderdrukt het de honger en ontgift deze thee het lichaam. Dit alles kan helpen om jouw dieet- en lichaamsbewegingsprogramma voor gewichtsverlies te ondersteunen.

5 Verbetert de mondgezondheid

Mondgezondheid is net zo belangrijk als je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gelukkig is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat citroengras doeltreffend bleek te zijn bij het doden van bacteriën die de mondgezondheid verslechteren. Naast het drinken van citroengrasthee, kun je ook kauwen op citroengras om jouw mondgezondheid te verbeteren!

naturaplaza superfoods banner