Take a fresh look at your lifestyle.

Dit moet je weten over de borstvergroting met implantaten

Overweeg je een borstvergroting? Dan wil je natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten van een dergelijke ingreep. En waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste advies: laat je goed en transparant informeren door de kliniek in kwestie. Wij geven je alvast wat basisinformatie die je kan helpen bij het maken van je keuze of een borstvergroting bij je past.

single reizen online banner

Waar een borstvergroting laten doen?

Er zijn verschillende klinieken waar je een borstvergroting kunt laten doen. Zoek het dicht bij huis en kies voor een borstvergroting België. Bijvoorbeeld bij Wellness Kliniek in Genk. Zij maken voor de operatie gebruik van de zelf ontwikkelde MIBIS-techniek. Dat staat voor Minimally Invasive Breast Implant Surgery en wil zeggen dat de operatietijd zo kort mogelijk wordt gehouden en dat er geopereerd wordt met minimale incisie. Hiermee wordt de hersteltijd bevorderd en houd je er zo min mogelijk littekenweefsel aan over.

borstvergroting chirurgisch

Laat je informeren over de implantaten

Het ene implantaat is het andere niet en het resultaat hangt dan ook mede af van de vorm en grootte van de implantaten. Laat je goed informeren. Wil je meerdere cupmaten vergroten maar geeft de adviserend arts aan dat het beter is om een maatje kleiner te doen? Door ervaring hebben zij er zicht op, dus deze richtlijnen volgen pakt in de meeste gevallen toch het beste uit. Daarnaast zijn er verschillende merken implantaten, waaronder Arion, Mentor, Natrelle en Motiva. Een goede kliniek kan vertellen over de verschillen tussen deze en adviseert jou bij welk merk je borsten het mooiste tot hun recht gaan komen.

Staar je niet scheel op de prijs

Natuurlijk is het aantrekkelijk om de aller goedkoopste kliniek uit te kiezen, maar we benadrukken nogmaals graag dat het vooral van belang is dat jij je goed voelt bij de kliniek. Als richtlijn in het algemeen kun je een prijs van rond de €3.000 aanhouden, al zullen de prijzen mogelijk een aantal honderden euro’s variëren bij de meeste klinieken. Check ook zeker even of er bijkomende kosten zijn (bijvoorbeeld voor verdoving of check-ups). Bij een all-in prijs weet je precies waar je aan toe bent. Krijg hier een indicatie van de borstvergroting prijs bij een van de grootste klinieken van België.

bewust puur banner

sporten topje borstimplantaten

Weet wat je mag verwachten

Laat je tot in de puntjes adviseren over de ingreep én over de nazorg. De operatie zelf neemt meestal zo’n 45 minuten in beslag en het grootste herstel vindt plaats binnen een week. Wel draag je circa zes weken een sportbeha en mag je in die periode niet te zwaar tillen en sporten. Houd daar dus ook rekening mee, bijvoorbeeld als je zwaar werk hebt of een bepaalde sport beoefent. Laat je informeren over waar de incisie precies wordt gemaakt (kan per lichaam verschillen wat het beste is). Het uiteindelijke resultaat is meestal na drie tot zes maanden zichtbaar.

pushups vrouw borstspieren

Optisch grotere borsten

Als je echt nadenkt over een borstvergroting dan is het aanbevolen om een vrijblijvend consult met een kliniek te plannen. Zo leer je meer over de haalbare resultaten voor jouw lichaam en krijg je persoonlijk advies. Kom je er daarna toch achter dat chirurgie voor jou niet wenselijk is, dan zijn er nog een paar kleine tips die je kunt volgen om optisch grotere borsten te creëren. Zo kun je push-up krachttraining doen om de borstspieren te laten groeien, waardoor de borsten meer naar voren gaan staan. Ook een push-up beha en kleding met verticale strepen kunnen jouw borsten optisch groter laten lijken.

naturaplaza superfoods banner