Take a fresh look at your lifestyle.

Verantwoord genieten van een High Tea

Verantwoord genieten van een High Tea

 

single reizen online banner

Een gezonde levensstijl is onwijs belangrijk, maar iedereen wil af en toe wel eens echt genieten. Het is vervelend als je je daarna weer ‘schuldig’ voelt, omdat je vindt dat je te veel of te ongezond gegeten hebt. Doe daarom gewoon een High Tea die aansluit bij je dieetwensen!

 

 

High Tea met dieetwensen

Bijna iedereen heeft wel bepaalde dieetwensen. Voor de een is dat heel anders dan voor de ander. Velen denken dat een High Tea geen optie is, omdat daar geen rekening gehouden kan worden met bepaalde dieetwensen. Gelukkig is dat helemaal niet waar! Bijna voor elke dieetwens is wel een High Tea te vinden. De dieetwensen waar je het meeste van hoort zijn vegetarisch, vegan, lactosevrij en glutenvrij, maar er zijn ook bijvoorbeeld ook suikervrije of koolhydraatarme High Tea’s. Gaat het bij jou vooral om gezond? Ga dan voor de Healthy High Tea. Wat is jouw dieetwens? Vind jouw ideale High Tea.

 

bewust puur banner

Vegetarisch en vegan

Je hoort steeds vaker dat er mensen zijn die liever geen vlees eten of zelfs helemaal geen dierlijke producten consumeren. Voor vegetariërs is het niet heel lastig om een Vega High Tea te vinden. De meeste restaurants kunnen het vlees op bijvoorbeeld sandwiches gemakkelijk vervangen voor iets anders, zoals kaas. Het geldt dan ook dat je bijna overal wel terecht kunt voor een vegetarische High Tea, zolang je het maar van tevoren aangeeft. Vegan is daarentegen een ander verhaal. Het is zeker niet onmogelijk om een Vegan High Tea te bereiden of te reserveren, maar er wordt normaal gesproken met veel dierlijke producten gewerkt. Taart, cakes, scones en ook hartige hapjes bevatten vaak dierlijke ingrediënten. Er zijn gelukkig wel veel locaties die een speciale Vegan High Tea aanbieden.

Glutenvrije High Tea

Ongeveer 1% van de Nederlanders heeft coeliakie en zal dus behoefte hebben aan een Glutenvrije High Tea. Daarnaast zijn er ook mensen zonder allergie of intolerantie die liever geen gluten eten. Iedereen moet van een High Tea kunnen genieten toch? Daarom zijn er ook genoeg Glutenvrije High Tea’s. Let er wel op dat sommige High Tea’s niet helemaal glutenvrij zijn, omdat ze in een glutenvrije omgeving gemaakt worden. Hierdoor kunnen er toch sporen van gluten in zitten. Ga dit goed na als je een glutenallergie hebt.

Andere dieetwensen

Heb jij een bepaalde allergie zoals een noten allergie, pinda allergie, koemelkallergie of een ei allergie? Of zijn er dingen die je liever niet eet? Dan is het altijd mogelijk om dit aan te geven tijdens de reservering van een High Tea. Restaurants zijn veelal wel gewend om te werken met dieetwensen, dus vaak kunnen ze hier wel rekening mee houden. Als je het echt zeker wil weten, dan kun je altijd even het restaurant bellen om te overleggen over je dieetwensen of allergieën.

Écht gezond

Doe jij liever echt gezond? Dan kun je misschien toch iets anders kiezen dan een High Tea. Een gezonde en lekkere lunch is dan meer iets voor jou. Kies bijvoorbeeld een gezonde salade of een belegd broodje om te bestellen. Ook hierbij geldt dat er bijna voor elke dieetwens wel een oplossing te vinden is. Mag je geen melk, eet je liever geen vlees of ben je veganist? Ga dan voor een vegan broodje of salade.

 

naturaplaza superfoods banner