Take a fresh look at your lifestyle.

Eten blijft langer vers in een hersluitbaar zakje

Artikelen die wij kopen in de supermarkt zijn over het algemeen zodanig verpakt dat ze lang houdbaar en vers zijn. Sommige artikelen gebruiken we direct, maar er zijn ook artikelen die we niet meteen consumeren. Denk aan koekjes, brood, broodbeleg of pinda’s. Zodra de verpakking echter opgemaakt is, verliest het product zijn versheid.

single reizen online banner

Bewaar voeding in een trommel of zakje

Koekjes worden taai en minder knapperig en brood droogt uit zeker als het in de koelkast wordt bewaard. Een koekjes- of broodtrommel zorgt er voor dat het product zijn versheid enige tijd behoudt. Een alternatief zijn hersluitbare plastic zakjes die er in verschillende vormen en maten zijn. Het voorkomt smaakverlies en je kunt zelf de inhoud bepalen. Koekjes, chips en pinda’s kun je in verschillende porties bewaren.

hersluitbare verpakkingen

Invriezen is geen probleem

De meeste zakjes zijn vriezerbestendig waardoor je producten maandenlang goed kunt houden zoals vlees, vis en groenten. Wil je niet elke dag koken dan kun je bereid voedsel eenvoudig enkele dagen goed houden door het in te vriezen. Soep bijvoorbeeld of sausen blijven uitstekend op smaak. Hetzelfde geldt voor het dagelijks lunchpakket dat je meeneemt naar het werk. Hersluitbare boterhamzakjes kunnen eenvoudig gereinigd worden zodat je ze meerdere malen kunt gebruiken.

bewust puur banner

groenten bewaren

Verschillende hersluitbare zakjes

Er zijn verschillende soorten hersluitbare verpakkingen. Zo zijn er gripzakjes, ritszakjes en stazakken. Het verschil betreft de sluiting van de zakjes. Een gripzakje is voorzien van een druksluiting. Het zakje wordt afgesloten door de strips aan de bovenkant van het zakje tegen elkaar te drukken. Het ritszakje heeft aan de bovenkant een schuifje waarmee het zakje open en dicht gemaakt kan worden. Stazakken worden vooral gebruikt voor het bewaren van vloeistoffen zoals soep of saus. Ze hebben dezelfde sluiting als een gripzakje.

Hersluitbare zakjes zijn veelal gemaakt van transparant LDPE folie met een dikte van 125 micron. Het plastic is volledig recyclebaar. Ze zijn er in verschillende formaten. Gangbare maten zijn 250 x 170 mm tot 485 x 340 mm. Zakjes zijn leverbaar in transparante vorm en in allerlei kleuren. Handig zijn de beschrijfbare zakjes voor het vermelden van de datum of een tekst.

naturaplaza superfoods banner