Take a fresh look at your lifestyle.

Najaar, tijd voor nieuwe kinderschoenen!

De wintertijd is weer ingegaan, en we zijn hard op weg naar de donkere dagen voor kerst. Waarschijnlijk heb je de zomerkleding inmiddels weer opgeruimd en is je kind weer toe aan een nieuwe garderobe. En bij een nieuwe garderobe horen ook nieuwe schoenen! Waar let je op en wat zijn de trends?

single reizen online banner

Waar let je op bij het kopen van kinderschoenen?

Voor je kinderen wil je het beste, en zeker voor kindervoeten is dat erg belangrijk. De voeten van je kinderen zijn in de groei en nog in ontwikkeling. En je kind is waarschijnlijk erg beweeglijk. Lopen, rennen, hinkelen en springen. Maar ook steppen, fietsen en spelen in het de speeltuin. Kinderschoenen moeten dus wel tegen een stootje kunnen. Het staat natuurlijk heel leuk om stralende witte schoenen te hebben, maar hoe lang denk je dat ze wit blijven? Het is dus maar net wat je zelf belangrijk vindt.

Wanneer wordt het tijd voor babyschoentjes?

Als je een baby hebt zal ook de tijd komen dat je op jacht moet naar schoentjes. Misschien heb je al wel van die hele kleine schattige babyschoentjes gekregen. Maar zeg eens eerlijk, zie jij veel kleine baby’s die in de kinderwagen liggen met schoenen aan? Een baby ligt veel, als hij groter wordt gaat hij rollen, zitten en kruipen. Dan is het helemaal niet fijn om schoenen aan te hebben. Geef je baby de eerste weken gewoon lekkere sokjes aan, of als je naar buiten gaat warme slofjes. Gaat je kindje kruipen of doet hij een poging tot staan? Dan zijn sokjes met antislip aan de onderkant perfect. Wist je dat je baby zijn eerste stapjes het best op blote voetjes kan doen? Pas als je baby echt los loopt, en dan het liefst een paar weken, wordt het tijd voor echte schoentjes. Je kindje gaat ook buiten lopen en dus moeten de voetjes goed beschermd worden. Kies voor babyschoentjes met een flexibele zool, die goed meebeweegt met de voetjes van je kindje.

bewust puur banner

Wat zijn de trends voor dit najaar?

Kinderschoenen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar wat toch steeds meer gaat opvallen is dat kinderschoenen (net als kindermode) steeds meer op dat van ons volwassenen gaat lijken. Sneakers zie je altijd veel voor kinderen, ze zitten lekker en zijn perfect om heerlijk op te bewegen. Een trend in de sneakers is kleur! Of een opvallend kleuraccent. Wat je nu ook veel ziet zijn bikerboots. Stoere laarsjes tot over de enkel. Zowel voor jongens als voor meisjes zijn ze heel hip en voor meiden ook goed te combineren met een jurkje of rok. We zien ook heel veel schoenen met opvallende kleurrijke prints. Perfect voor kinderen.

herfst kinderschoenen

Tips bij het kopen van kinderschoenen

  1. Meten is weten: zorg dat je weet welke schoenmaat je kind heeft. Dit kun je zelfs thuis doen door de voeten van je kindje om te trekken op papier en op te meten. Met een maattabel kun je dan simpel aflezen welke maat je kindje heeft.
  2. Heeft je kind een mening? Doe dan zelf vast wat voorwerk, zodat je kind nog maar keuze heeft uit een aantal ‘voor gekozen’ schoenen. Er zijn zoveel schoenen dat je kind waarschijnlijk al snel door de bomen het bos niet meer ziet.
  3. Zelf aan en uittrekken: kies voor ]kinderen die als iets groter zijn voor schoenen die ze zelf aan en uit kunnen doen. Of juist niet, als je kindje nog zo klein is dat je halverwege de fietstocht een schoen bent verloren.

Kinderschoenen kopen kan best een uitdaging zijn. Misschien heb jij iets in je hoofd maar denkt je kind daar heel anders over. Ga jij in discussie met je kind over de aanschaf van de schoenen? Of ben je van de “wie betaald bepaald” regel? Er is in ieder geval keuze genoeg op het gebied van kinderschoenen, dus een mooi paar vinden zou geen probleem moeten zijn.

naturaplaza superfoods banner