Take a fresh look at your lifestyle.

Gourmetten met groenten doe je zo!

Jaarlijks halen miljoenen Nederlanders tijdens de feestdagen hun gourmetstel weer tevoorschijn om vervolgens met de gehele familie urenlang te pruttelen met allerlei lekkers in de minipannetjes. Doorgaans is gourmetten niet de meest gezonde aangelegenheid. Inspiratie nodig voor gourmetrecepten met groenten? Lees dan de tips in dit artikel!

single reizen online banner
bewust puur banner
 1. Groentespiezen
  Maak van tevoren spiesjes van groenten, zoals paprika, courgette, ui en cherrytomaatjes. Je kunt er eindeloos mee variëren. Marineer ze in wat olijfolie, knoflook en verse kruiden met zeezout. Dan zijn ze direct klaar om te grillen.
 2. Rauwkost met dip
  Maak kleine glaasjes met in reepjes gesneden groenten, zoals wortel, bleekselderij en komkommer en serveer er een lekkere frisse yoghurtdip of hummus bij.
 3. Gekruide aardappeltjes
  Kook van tevoren kleine krielaardappels nét gaar. Spoel ze flink af met koud water, halveer ze, dep ze droog en voeg er zeezout, beetje olijfolie en rozemarijn of andere lekkere kruiden toe aan toe. De aardappeltjes zijn nu gemakkelijk en snel te bakken.
 4. Asperges of sperziebonen in spek
  Groene asperges zijn een feestelijke groente. Blancheer ze kort en wikkel ze vervolgens in een plakje spek. Tijdens de gourmet bak je het spek heerlijk krokant. Dit kan ook met sperziebonen.
 5. Gemarineerde champignons
  Marineer de champignons vooraf met ketjap, knoflook en peterselie. Je kunt ze zelfs al enkele minuten opbakken van tevoren, dan zijn ze op de plaat sneller klaar en lekker sappig.
 6. Geblancheerde groenten
  Snijd broccoli, bloemkool of sperziebonen in kleine hapklare stukjes en blancheer zo’n 3 tot 4 minuten in heet water. Tijdens het gourmetten hoeven ze nog maar kort te worden gebakken. Strooi er wat kaas over of serveer ze met een lekker sausje.
 7. Mini-tortilla
  Kluts een eitje en gooi deze in je pannetje. Voeg vervolgens kleine stukjes groenten en eventueel (gekookte) aardappel toe. Zet het pannetje vervolgens onder de plaat; anders wordt de tortilla niet gaar.
 8. Saladebar
  Creëer een saladebar. Zet bakjes op tafel met gemengde sla, gehalveerde cherrytomaatjes, schijfjes komkommer, geroosterde pijnboompitjes, strooikaas, enzovoorts en jouw gezelschap kan lekker zelf een verse salade klaarmaken.
naturaplaza superfoods banner