Take a fresh look at your lifestyle.

Plastic vrij douchen, gebruik een shampoo bar!

Shampoo zonder plastic verpakking.

Plastic vrij leven? dat kan! Zoals, natuurlijke shampoo of zeepbar kopen en zonder plastic verpakking. Het kan acht!

single reizen online banner

Shampoo zonder plastic verpakking, in veel opzichten beter

We zijn allemaal druk met duurzaam leven, en ook op beauty gebied kun je daar je steentje aan bijdragen. Want kijk eens in je badkamerkast, hoeveel verzorgingsproducten heb je? En hoeveel van die producten zitten in een plastic verpakking? Juist.. maar dat kan anders. Maak kennis met de nieuwste duurzame trend: zeep bars! dat is zeep, shampoo of ander verzorgingsproduct zonder plastic verpakking. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. En in het geval van een natuurlijke shampoo, beter voor je hoofdhuid en haar.

Wat is een zeep bar?

Eigenlijk gaan we weer helemaal terug in de tijd. Terug naar de tijd waarin iedereen een zeepbakje met een blokje zeep op de wastafel had staan. Want een zeep bar is eigenlijk niets meer of minder dan een ‘ouderwets’ handzeepje. Maar dan in een nieuw jasje. Nou ja, zonder jasje dus, want dat scheelt een hele berg afval. Anders dan een traditionele natuurlijke shampoo heeft deze geen onafbreekbaar afval materigaal.

Welke verschillende bars zijn er?

  • Shampoo bar: met een shampoo bar kun je dus je haar wassen. En net als bij je vertrouwde shampoo in een fles heb je ook shampoo bars voor allerlei soorten haar. Natuurlijke shampoos die super goed werkend zijn. Normaal haar, vet haar, droog haar en krullend haar. Ook voor de gevoelige hoofdhuid, speciaal voor kinderen en baby’s en antiroos shampoo zijn er in bar-vorm.
  • Conditioner: ook conditioner kun je als bar kopen. In allerlei soorten en geuren.
  • Body bar: douchegel in de vorm van een bar. Verkrijgbaar in een heleboel verschillende geuren. Je huid voelt als herboren na een wasbeurt.
  • Facebar: ook speciale reiniging voor je gezicht kun je kopen als een bar.

Je kunt dus door deze bars te kopen je fles shampoo, conditioner en douchegel vaarwel zwaaien. Heb je een flesje gezichtsreiniger? Of gebruik je doekjes? Ook deze zul je niet meer nodig hebben.

verzorging met een zeep bar

bewust puur banner

Waarom is een zeep-bar beter voor het milieu?

  1. Je hebt minder zeep nodig en doet er dus langer mee.
  2. Het zit niet verpakt in plastic.
  3. Je gebruikt de hele bar en gooit dus niets weg.

Behalve beter voor het milieu is het ook beter voor je huid en haar. Want in deze duurzame shampoo- en bodybars zitten alleen maar natuurlijke en duurzame producten. E zijn ook speciale bars te koop waarin geen palmolie is gebruikt. Want palmolie in shampoo of zeep is meestal niet duurzaam. En zelfs duurzame palmolie biedt nog grote nadelen voor het milieu. Je kunt dus ook biologische shampoo of zeep zonder palmolie kopen. Er voor de veganisten. Zeep of shampoo uitsluitend gemaakt van plantaardige ingrediënten is beter voor de dieren, het milieu en je body. Veel voordelen in één duurzaam en veganistisch product. Beauty zonder dierenleed.

Hoe gebruik je een shampoo- of zeepbar?

Je gebruikt een bar altijd met natte handen. Wrijf het stuk tussen je handen en zeep dan je haar of je lichaam in. Als je het fijner vindt kun je de bar ook rechtstreeks op je haar of lichaam gebruiken. Masseer je haren goed in en spoel ze daarna goed uit. Zorg ervoor dat je de bar op een droge plek bewaart.

Shampoo met chemische ingrediënten.

Volgens sommigen is shampoo met chemische ingrediënten een oorzaak van haaruitval bij vrouwen. Wetenschappelijk bewezen is dat nooit. Aannemelijk is wel dat alles wat op je huid of hoofd gesmeerd wordt en niet natuurlijk is, niet zo goed voor je is. Biologische verzorgingsproducten hebben deze nadelen niet.

Ook eens plasticvrije en echt duurzame zeep en cosmetica proberen?

Wil je het een keer proberen maar ben je nog niet helemaal om? Veel verkopers bieden een goedkopere proefset aan, waarin allerlei verschillende (kleinere) bars zitten. Zo kun je rustig testen of het bij je past, voor je een grote bar aanschaft. Ze lijken misschien duur, maar je kunt er veel langer mee doen dan met je oude fles. Dus uiteindelijk ben je goedkoper uit en help je de wereld een handje! Een duurzame levensstijl kan heel aangenaam zijn. En daar horen zeker het aanschaffen van duurzame, plasticvrije en duurzame verzorgingsproducten bij. Een natuurlijke shampoo of duurzame zeepbar, het is geen toekomstmuziek maar hoort al bij het heden!

naturaplaza superfoods banner