Take a fresh look at your lifestyle.

Beste tips voor het gebruik van een elektrische tandenborstel

Twee keer per dagen poetsen en het liefst twee minuten lang. Iedereen weet de basisregels van het tandenpoetsen, maar weet je ook hoe jij het optimale uit je elektrische tandenborstel haalt?

single reizen online banner

Gebruik de app van een tandenborstel

De nieuwste tandenborstels hebben tegenwoordig een koppeling met een eigen app. Zo heeft de Sonicare een app waarmee ze je poetsresultaten bijhouden. De app laat je zien hoe jij het beste je tanden kan poetsen en houd daarbij de prestaties bij.

In de tandenborstel zitten verschillende sensoren die onder meer de druk en bewegingen bijhouden. Druk je te hard dan kan jij je tandvlees beschadigen, druk je te zacht dan reinigt de tandenborstel niet voldoende. Een goede druk en niet te snel op en neer gaan helpen je poetsprestaties.

Ben jij benieuwd naar een Sonicare tandenborstel? Bekijk hier de beste Sonicare aanbiedingen.

Elektrische tandenborstel of normale tandenborstel

Gebruik de juiste poetstechniek

Voor een schoon gebit is het handig om je elektrische tandenborstel goed te gebruiken. Zo moet jij je tandenborstel een klein beetje schuin houden als je deze op je tanden plaats. Het liefst op ongeveer 45 graden. Verplaats de tandenborstel vanaf dat punt langzaam naar de volgende tand, je poets dus tand voor tand. Hou daarbij een vaste volgorde aan zodat je alle tanden poetst.

bewust puur banner

Naast je tanden is het ook slim om de binnenkant van je wangen en tong te poetsen. Hier zitten ook de nodige vuil en bacteriën op. Door deze mee te poetsen reinigen je dit en komt er minder aanslag op je tanden.

Het poetsen van je tanden, maak het flossen niet overbodig. Tussen je tanden komt de tandenborstel niet, dus zorg dat je ook dagelijks flost om het vuil tussen je tanden weg te halen.

tandpasta op elektrische tandenborstel

En de tandpasta dan?

Met een dure tandpasta krijg je schonere tanden? Dit is echter helemaal niet het geval. In Nederland zit in vrijwel alle tandpasta voldoende fluoride. Fluoride is erg belangrijk voor de gezondheid van je gebit.

Fluoride zorgt namelijk voor een verharding van het glazuur van de tanden. Uiteindelijk beschermd deze bescherming je tanden tegen zuren. Tijdens het eten en drinken zal het zuur de glazuur minder snel kunnen oplossen.

Bij de beste test tandpasta van de Consumentenbond, komt de Aquafresh Freshmint als beste uit de test. Deze tandpasta kost slechts €1,59. Een tandpasta hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

naturaplaza superfoods banner