Take a fresh look at your lifestyle.

Vier manieren om goed voor jezelf te zorgen

Tijd vrijmaken om aan self-care te doen, kan je lichaam en geest enorm ten goede komen, vooral in moeilijke tijden. Begin met het opnemen van gezonde gewoonten, waardoor je hopelijk de kans kunt verkleinen dat je volgend jaar gebruik moet maken van je zorgverzekering 2022. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje, dus je zult nooit helemaal het risico op een trip naar het ziekenhuis of de tandarts weg kunnen nemen. Daarom is je zorgverzekering vergelijken zo belangrijk, dit moet namelijk echt perfect aangesloten zijn op je wensen en budget. Gebruik bovendien de onderstaande tips!

single reizen online banner

Word actief

Train je weg naar een gelukkigere en fittere jij! Uit nieuw onderzoek van Total Fitness is gebleken dat een op de drie van ons regelmatig een workout doet om stress te verlichten en ons humeur te verbeteren. De meest populaire vorm van lichaamsbeweging is wandelen, waarbij 94 procent van de ondervraagde volwassenen regelmatig wandelt, terwijl fietsen natuurlijk ook erg populair is in ons land. Loop of fiets indien mogelijk daarom naar je werk wanneer je veilig weer aan het werk kunt. Lichaamsbeweging verbetert je endorfine, bekend als onze feel-good hormonen, waardoor je je zoveel beter voelt.

wandelen in de duinen met hond

Uitgebalanceerd dieet

Geef je energie een boost met regelmatige maaltijden en gezonde tussendoortjes! Constante toegang tot de keuken tijdens de lockdown heeft velen van ons doen afglijden in slechte gewoonten met snacken. Krijg je dieet weer op het goede spoor door drie maaltijden per dag te eten. Dit is een goed idee aangezien het verteringsproces het beste werkt als het vier of vijf uur duurt voordat het volgende voedsel arriveert. Houd bovendien je bloedsuikerspiegel in evenwicht door voedingsmiddelen met vezels te kiezen en eiwitten bij elke maaltijd op te nemen, omdat dit je energie gedurende de dag zal helpen behouden.

bewust puur banner

uitgebalanceerd dieet

Angsttriggers beheren

Het is maar al te gemakkelijk om op dit moment overweldigd te worden door nieuws en sociale media terwijl we proberen op de hoogte te blijven van alles wat er gaande is. Weten wanneer je moet stoppen is belangrijk. Het kan heel verleidelijk zijn om eindeloos te scrollen op sociale media en het kan belangrijk zijn om verbonden te blijven, maar de constante blootstelling aan een groeiende pandemie van complottheorieën, nepnieuws en verkeerd geïnformeerd advies is helemaal niet nuttig. Voor degenen die merken dat hun tijd op sociale media hen in de war brengt of angst veroorzaakt, is het belangrijk om te weten wanneer ze moeten stoppen om zo hun angsttriggers te beheren.

Zonnige kant

Train je hersenen om de positieve punten te vinden! Het is maar al te gemakkelijk om te missen wat een verschil heeft gemaakt gedurende de dag als je er niet bewust over nadenkt. Voordat je gaat slapen, is het een aanrader om na te denken over drie dingen waar je dankbaar voor bent die die dag zijn gebeurd. Het is geweldig om er een gewoonte van te maken om dagelijks een dankbaarheidsoefening te doen en het duurt maar twee minuten voordat je klaar bent.

naturaplaza superfoods banner