Take a fresh look at your lifestyle.

Handige tips bij het aanschaffen van een tuinset

De (warme) zomeravonden liggen definitief achter ons. Misschien zijn we voorgaande jaren zelfs een beetje verwend met de mooie temperaturen. Desondanks is het nu wel de beste periode om een nieuwe loungeset aan te schaffen. De vraag neemt in het najaar drastisch af en daarom worden de prijzen van tuinmeubelen ook een stuk aantrekkelijker. Als je een tuinset, loungeset of dining set wilt gaan aanschaffen, moet je het natuurlijk wel slim aanpakken. In dit artikel heb ik daarom een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet. Lees snel verder!

single reizen online banner

Hoeveel ruimte heb je?

Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen is hoeveel ruimte er beschikbaar is. Heb je een tuin of een balkon? Welke buitenruimte je ook hebt, bij Tuinmeubelshop kan er voor iedere ruimte wel een geschikte tuinset geleverd worden. Komt dat even mooi uit!

tuinset online

bewust puur banner

Welke tuinmeubelen heb je nodig?

Je moet bedenken voor welk doel de tuinmeubelen gebruikt worden. Wil je heerlijk buiten eten, dan ga je op zoek naar een buiten eethoek. Of wil je juist lekker relaxen en loungen in je tuin? In dat geval zoek je meer naar het comfort van een bank of fauteuil. Door van tevoren na te denken over hoe je je tuinmeubelen gaat gebruiken, krijg je een beter idee van de soorten meubelen die je nodig hebt, of het nu om relaxen of dineren met gezelschap gaat.

Houd er ook rekening mee dat een loungeset zich perfect leent om te relaxen, maar minder geschikt is om aan te eten. Tenminste, als je het vervelend vindt om met een bord op schoot te eten. In dat geval kan een alternatief gevonden worden in een lounge dining set.

Heb je een plek om de meubels op te bergen?

Het is belangrijk om alvast na te denken over waar je de meubels gaat opbergen, als deze niet gebruikt worden. Ben je van plan om de tuinmeubelen naar binnen te brengen als het weer omslaat, of heb je genoeg ruimte om de tuinset het gehele jaar buiten te laten staan? En zijn de meubels geschikt om het hele jaar door buiten te staan? Kussens moeten in de winter in en droge, goed geventileerde ruimte worden bewaard. Tuinmeubelen van duurzame materialen kunnen daarentegen wel het hele jaar buiten blijven staan. Denk hierbij aan een hardhouten tuinset van teakhout of steigerhout, maar ook aluminium is erg geschikt. Dit materiaal is onderhoudsarm en zelfs roestbestendig.

naturaplaza superfoods banner