Take a fresh look at your lifestyle.

Breng de mediterrane sfeer in je tuin

Ga je dit jaar niet op vakantie maar wil je wel dat fijne mediterrane sfeertje voelen? Geef je tuin dan simpel een make-over met behulp van verf! Wij vertellen je precies hoe je dat aanpakt.

single reizen online banner

Waarom de mediterrane sfeer in je tuin brengen?

Het is niet voor iedereen weggelegd om ieder jaar naar het buitenland op vakantie te gaan. Sowieso zijn we sinds de corona epidemie meer ons eigen land gaan waarderen. Maar hoe mooi ons Nederlandse landschap ook kan zijn, de mediterrane sfeer is ook heel fijn. Doe je ogen dicht en droom weg naar dat relaxte terras, de wuivende olijfbomen en een goed glas wijn. Daarvoor hoef je echt het vliegtuig niet in te stappen. Tover je tuin in een paar stappen om tot een heerlijke plek waar je het hele jaar door vakantie kunt vieren in mediterrane sferen!

tuin met natuurlijke gezelligheid

Stap 1: pak de kwasten en rollers erbij

Nederland is niet een heel fleurig land. Niet alleen omdat de zon hier lang niet altijd schijnt en de lucht niet altijd blauw is, maar ook omdat we niet zo vrolijk bouwen als in veel andere landen. Denk bijvoorbeeld aan de vrolijke gekleurde huizen op Aruba. Hier kun je zelf gemakkelijk iets aan veranderen. Je hele huis verven is wat veel gevraagd, maar je kunt er wel voor kiezen om een muur in je tuin van een fijne kleur te voorzien. Verf de achterkant van je huis bijvoorbeeld wit. Of kies een andere prachtige tint Sigma verf, zoals terracotta buitenmuurverf. Hiermee creëer je meteen een totaal andere sfeer.

Stap 2: creëer een knusse schaduwhoek

Zon is heel fijn, maar op de warmste dagen kun je echt verlangen naar een plekje in de schaduw. Behalve dat maakt het je tuin of terras ook meteen een stuk knusser. Met een mooi schaduwdoek maak je gemakkelijk een stuk schaduw, en het lijkt heel gezellig. Maar ook met een mooie parasol of misschien wel een overkapping kun je een mooie plek met schaduw maken waar je de hele zomer kunt zitten.

bewust puur banner

Stap 3: kies de juiste materialen

Door de goede materialen te kiezen in je tuin kun je de mediterrane sfeer gemakkelijk in je tuin halen.

  • Terracotta: kies voor terracotta bloempotten of een mooie kruik. Maar ook leuke bordjes of schalen die je aan de muur schroeft als decoratie zijn een goed idee.
  • Bamboe en riet: je ziet op dit moment veel natuurlijke materialen, zoals bamboe en riet. Hierdoor haal je de natuur nog meer in je tuin, het straalt rust en gezelligheid uit. Kies bijvoorbeeld voor bamboe tuinmeubelen, of een mooie hangstoel.
  • Stoffen: met een mooi buitenkleed, zachte kleedjes op de bank en mooie tuinkussens tover je de tuin om tot een heerlijke plek waar je ook als het iets ouder wordt lekker kunt wegkruipen. Wil je echt de hele avond kunnen blijven zitten? Zorg dan voor een buitenhaard of een vuurkorf.

tuinfeest bbq

Stap 4: groen mag niet ontbreken

In een mediterrane tuin mogen natuurlijk de juiste planten niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan olijfbomen, palmbomen en vijgenbomen. Er zijn steeds meer soorten gekweekt die onze koude winters aan kunnen. Maar ook aloë vera, cactussen en oleander passen goed in dit rijtje. Net als de Toscaanse Jasmijn en de citroenboom.

Ga jij je tuin ook omtoveren tot een mediterraan paradijsje? Zo hoef je het land niet meer uit om dat heerlijke zomerse gevoel te krijgen. Nodig je vrienden uit, schenk een sangria in en steek de barbecue aan. Fijne zomer!

naturaplaza superfoods banner