Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe maak jij je tuin winter klaar?

Hoe maak jij je tuin winterklaar?

Nu de temperaturen aan het dalen zijn is het niet alleen een aanrader om je woning winterklaar te maken, want dit geldt ook voor je tuin. Hoewel je er misschien minder tijd spendeert dan in de warme zomermaanden, is het wel zo leuk dat je tuin er netjes bij ligt in de winter. Maar hoe doe je dat, het winterklaar maken van je tuin? Wij zetten hieronder wat tips op een rijtje!

single reizen online banner

Snoeien

Heb je beplanting in de tuin die gesnoeid moet worden? Dan is het najaar de ideale tijd om dit te doen. Door te snoeien zorg je er namelijk voor dat struiken en klimplanten weer optimaal kunnen bloeien in het voorjaar. Bovendien ziet de beplanting er dan weer een stuk netter uit, waardoor je tuin er goed verzorgd bij ligt.

tuin snoeien

Haagplanten toevoegen

Wil je in de winter ook een groene, sfeervolle tuin hebben? Dan is het een aanrader om bladhoudende haagplanten toe te voegen. Zoals de naam al aangeeft behouden deze hagen hun bladeren, waardoor je hier het hele jaar door van geniet. Niet voor niets noemen ze de bladhoudende haagplanten echte groenblijvers. Zo voorkom je dat je tuin saai wordt als de winter aanbreekt. Als je op zoek bent naar een wintergroene haagplant, dan is bamboe kopen iets om te overwegen. Ook coniferen als haagplant in je tuin is een goede mogelijkheid.

bewust puur banner

Tuinmeubelen opruimen en beschermen

In de winter maak je niet of nauwelijks gebruik van je tuinmeubelen. Tijd dus om deze veilig op te bergen. Als je er ruimte voor hebt, is het slim om deze op te bergen in bijvoorbeeld de schuur. Dek het tuinmeubilair dat je hebt altijd af met beschermhoezen of bijvoorbeeld een zeil. Op deze manier bescherm je het optimaal en voorkom je dat het er straks in het voorjaar slecht uitziet. Om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen is een goede bescherming van belang.

egel in tuin met inheemse planten

Snoeien, wintergroene haagplanten zoals coniferen aan de tuin toevoegen en het veilig opbergen van je tuinmeubilair: het zijn manieren om je tuin klaar te maken voor de winter. Uiteraard zijn er nog meer manieren om je tuin winterklaar te maken, dit zijn slechts wat voorbeelden. Ga hier in ieder geval op tijd mee aan de slag, zodat je dit niet tijdens de extreme kou hoeft te doen. Begin hier in de herfstmaanden mee, zodat je tuin helemaal klaar is om de aankomende kou te trotseren.

naturaplaza superfoods banner