Take a fresh look at your lifestyle.

Geef met verf je tuin een make-over!

Het zomerseizoen is weer begonnen en daarmee zitten we weer lekker veel in de tuin. Maar misschien zit jij wel in je tuin, maar zit je helemaal niet lekker! Vind je de sfeer niet fijn, is het ongezellig of gewoon aan een opknapbeurtje toe. Dit hoeft echt niet moeilijk te zijn, zelf als je geen groene vingers hebt kun jij je tuin een make-over geven. Gebruik verf!

single reizen online banner

Waarom verf gebruiken om je tuin te verfraaien?

Als je denkt aan je tuin denk je waarschijnlijk het eerst aan een hark, schoffel en een bezem. Aan planten verpotten, grasmaaien en de heg snoeien. En natuurlijk hoort dit er ook bij, als je groen in je tuin hebt tenminste. Onze tuinen worden steeds meer versteend, onderhoudsvriendelijk en bevatten minder groen. Fijn voor jou, want je hebt er weinig werk mee, maar een stuk minder fijn voor de insecten en ons klimaat. Gelukkig zijn er gemakkelijke manieren om dit op te lossen, maar eerst gaan we verder met de verf!
Verven is een leuke en makkelijke manier om iets een hele andere uitstraling te geven, en dat kan dus prima in de tuin. Op onder andere de volgende manieren:

Verf je schutting

Een schutting neemt vaak een groot deel van je tuin in beslag en bepaalt dan ook heel erg de sfeer. Door je schutting een andere kleur te geven creëer je meteen een heel ander geheel. Ga je voor een knalkleur of kies je voor neutraal zwart of wit? Met de Sigma verven kun je alle kanten op. Deze verf wordt veel gebruikt door professionele schilders en is dus een goede keuze.
Wil je de kinderen blij maken? Verf de schutting dan met schoolbordverf! Dan weet je zeker dat de uitstraling iedere dag anders is.

schutting verven

Geef je tuinmeubelen een andere kleur

Heb je een houten tuinset, tuintafel of tuinbank? Geef deze dan eens een leuk kleurtje en je hele terras zit er meteen anders uit. Het is ook leuk om stoelen in verschillende kleuren te verven, voor een extra speels effect.

bewust puur banner

Overkapping verven

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een overkapping in de tuin staan, en vaak zijn deze van hout. Ook je overkapping kun je een hele andere look geven door hem te verven. Alleen de muren, of juist de staanders? Je kunt elke sfeer maken die je maar wilt. Maak je er een strandhuisje van? Of juist een hele relaxte Ibiza look?

overkapping verven

Buitenmuur van je huis verven

Deze manier om je tuin een metamorfose te geven is best wat heftiger, en je moet natuurlijk ook checken of het wel mag. Zeker als je een huurhuis hebt. Met buitenmuurverf is het mogelijk om de muren van je huis te verven. Bijvoorbeeld terra cotta, zo ben je direct in Italië. Of in een pasteltint zoals op Curaçao?

Vloer verven

Je kunt met verf en sjablonen je saaie tuintegels omtoveren tot een prachtige eyecatcher. Kies een paar mooie kleuren en ga aan de slag. Voor je het weet heb je een zelfgemaakte Portugese tegelvloer!

Zeker bij verf voor buiten is het belangrijk om een goede kwaliteit te kiezen. De kleur moet natuurlijk zo lang mogelijk mooi blijven, ook in ons Nederlandse klimaat. Bij verfwinkel Verf-plaza.nl koop je behalve buitenlak en buitenmuurverf ook al je verfbenodigdheden. Alles binnen handbereik om jouw tuin die make-over te geven met verf!

naturaplaza superfoods banner