Take a fresh look at your lifestyle.

Zo vier je het meest ideale tuinfeest

We hebben de afgelopen twee jaar voornamelijk thuis doorgebracht, met ons eigen gezin. Maar de tijden zijn weer veranderd en we kunnen eindelijk weer lekker op pad. We kunnen op vakantie, uit eten en naar feestjes en festivals. En we kunnen weer een feestje geven met alle vrienden en familie om ons heen. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig voor het meest ideale tuinfeest?

single reizen online banner

Bedenk wie je gasten zijn

Komen er oudere mensen? Zorg dan voor zitplaatsen. Komen er veel kinderen? Zorg dat voor speelgoed, eten waar kinderen van houden en misschien wel een springkussen? Kortom: kruip in de hoofden van je gasten en bedenk waar zij blij van worden op een feestje.

Kies een thema

Je kunt een feestje het meest leuk maken door een thema te verzinnen. Zo zorg je ervoor dat je feestje een geheel wordt. Hieronder vind je een voorbeeld van een aantal thema’s.

  • Landen: kies bijvoorbeeld voor Italië! Met Italiaanse hapjes, de kleuren van de Italiaanse vlag als versiering en Italiaanse muziek. Ga voor een oktoberfest in Duitse stijl, met lange biertafels en lederhosen. Of ga voor een Engels feestje. Met een echte Engelse High Tea en een klassiek Engels servies. Er zijn zoveel mogelijkheden!
  • Een tropisch feestje. Met hoelarokjes, een barbecue, limbodansen en zomerse muziek. Een tropisch feestje maak je pas echt compleet met een opzetzwembad bij de Zomerspecialist.nl.

tuinfeest zwembad

Eten en drinken

Kies ook voor je eten een bepaalde stijl. Pas je eten bijvoorbeeld aan aan het thema van je feestje. Houd rekening met je gasten. Komen er veel kinderen? Zorg dan dat je ook kidsproof eten hebt, want kinderen worden echt vervelend als ze eten krijgen wat ze niet lusten.
Zorg ervoor dat het eten wat je serveert bij elkaar past. Soms wordt ervoor gekozen om de gasten eten mee te laten nemen. De kans is er wel dat je dan een heel bij elkaar geraapt menu krijgt. Geef je gasten daarom ook een bepaalde ‘opdracht’, zodat het eten bij elkaar matcht en je geen stamppot met sushi, en tomatensoep met pizza krijgt.

bewust puur banner

Zorg voor de aankleding

Een feest moet een leuke uitstraling hebben. Dus versier je tuin met slingers, lampjes, doeken, kandelaars en alles wat je maar kunt vinden en wat bij jouw feestje past.

Muziek

Zonder muziek geen feestje. Maak een afspeellijst in het thema van je feestje, of kies een leuke band of andere live act.

selfie met vriendin

Regel entertainment

Als er kinderen komen is het fijn als er iets voor ze te doen is. Een springkussen is vaak al genoeg, maar ook een zwembad(je) is een uitkomst. Zorg er natuurlijk wel voor dat er toezicht is en dat het veilig is. Je kunt ook kiezen voor activiteiten voor de volwassenen, zoals een dansles- of wedstrijd. Een pub quiz of ander leuk spel. Er is zoveel te bedenken!

Vergeet vooral niet te genieten van je feestje! Zorg voor een goede voorbereiding zodat je op het feestje zelf zo weinig mogelijk te doen hebt. Je kunt een koelkast neerzetten met blikjes en flesjes drinken, zodat je gasten zelf hun drinken kunnen pakken. Dat scheelt jou heel veel lopen. En nog een belangrijk punt: ligt je buren in! Of nog beter, nodig ze uit. Dan hoef je ook niet zachtjes te doen op jouw meest ideale tuinfeest.

naturaplaza superfoods banner