Take a fresh look at your lifestyle.

Verrassende feiten over voedingssupplementen

Je kunt overal aanbevelingen voor voedingssupplementen vinden. Je kunt ze bijvoorbeeld zien op commercials, pamfletten of sociale media. De advertenties kunnen aangeven dat een voedingssupplement gunstig is voor je gezondheid. Met zoveel soorten supplementen die beschikbaar zijn in apotheken, kan het moeilijk zijn om het beste supplement te kiezen. De meest voorkomende supplementen op de markt is magnesium supplement, vitamines, calcium, visolie en nog veel meer. Elk supplement biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Je kunt het supplement dus nemen op basis van het voordeel dat je wilt krijgen. Voordat je voedingssupplementen inneemt, is het beter om er verschillende feiten over te weten te komen.

single reizen online banner

Supplementen zijn er in vele vormen en ingrediënten

Supplementen zijn er in vele vormen. Je kunt supplementen vinden in de vorm van pillen, poeders, capsules en nog veel meer. Het supplement kan een of meer voedingsingrediënten bevatten. Ze kunnen bijvoorbeeld vitamines, mineralen, enzymen, kruiden, aminozuren of plantaardige ingrediënten bevatten. Het meest voorkomende supplement dat je kunt vinden, is multivitaminen. Je hoeft dus niet meerdere pillen op een dag te nemen. Andere supplementen die gunstig kunnen zijn voor je gezondheid zijn vitamine D, collagen, calcium, magnesium, echinacea, groene thee en visolie. Naast voedingssupplementen kunnen sommige mensen groene thee en afslank producten consumeren om af te vallen.

voedingssupplementen capsules

bewust puur banner

Het nemen van supplementen is gunstig voor je gezondheid

Supplementen zijn een populaire manier om mensen te helpen aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Sommige mensen kiezen ervoor om supplementen te nemen omdat ze niet genoeg groenten en fruit eten. Anderen gebruiken ze om extra doses van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je bijvoorbeeld niet elke dag zuivelproducten of eieren eet, kun je overwegen om een vitamine D supplement aan je dieet toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam genoeg van dit essentiële mineraal binnenkrijgt voor sterke botten en tanden.

Supplementen zijn niet altijd veilig

Supplementen kunnen bijwerkingen hebben, vooral wanneer ze in hoge doses worden ingenomen of in combinatie met geneesmiddelen op recept of andere voedingssupplementen die daarmee in wisselwerking staan. Het nemen van grote hoeveelheden vitamine A-supplementen is bijvoorbeeld in verband gebracht met geboorteafwijkingen bij gebruik tijdens de zwangerschap. Bovendien kan te veel foliumzuur een vitamine B12-tekort maskeren en te veel ijzer kan leiden tot een hoog ijzergehalte in je bloed. Houd er rekening mee dat het nemen van meer supplementen niet betekent dat je een betere gezondheid krijgt. Het wordt dus aanbevolen om met je zorgverlener te praten voordat je een supplement inneemt. Houd er dan rekening mee dat niets de kracht van een gezond dieet kan verslaan.

naturaplaza superfoods banner