Take a fresh look at your lifestyle.

Zelf de haren van je kind knippen?

Het leven wordt steeds duurder. Bijvoorbeeld de vaste lasten, maar ook boodschappen, benzine en een bezoekje aan de kapper. Nu zou je op dit laatste kunnen besparen door zelf de haren van je kind (of partner) te knippen, hoe pak je dit aan?

single reizen online banner

Wat heb je nodig om haren te knippen?

Voor alleen het knippen van haren heb je eigenlijk niet zo heel veel nodig. Een plantenspuit is handig, maar die heb je waarschijnlijk wel in huis, net als een (punt)kam. Wil is een goede kappersschaar kopen heel erg aan te raden. Een normale schaar is namelijk niet geschikt om haren mee te knippen. Het beschadigt het haar. Met een goede kappersschaar blijft het haar gezond en kun je goede strakke lijnen knippen. Ook is een handdoek handig om op de schouders te leggen, en eventueel wat klemmetjes om haren vast te zetten. Denk ook om je rug, het is fijn als je kind wat hoger zit, bijvoorbeeld op je eettafel. Zo kun je er van alle kanten bij en heb je een fijne werkhoogte.

Hoe begin je met haren knippen?

Als je nog nooit haren hebt geknipt is het belangrijk om eerst wat research te doen. Kijk bijvoorbeeld filmpjes op YouTube. Hier staan veel filmpjes op waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je kunt knippen. Zo kun je zien hoe je haren kunt opscheren met een tondeuse, hoe je haren op 1 lengte kunt knippen, hoe je lagen kunt knippen of een lok of een pony. Het is verstandig om eerder iets te weinig af te knippen dan te veel. Er bij knippen is natuurlijk geen optie. Wil je eerst even oefenen, kijk eens of je nog een oude pop in huis hebt, of koop een oefenhoofd.

concentratie tijdens knippen van kind

bewust puur banner

Zelf knippen scheelt een hoop geld

Kinderen halen wel eens rare fratsen uit, zo knippen ze zelf hun pony of een lok uit het haar. Als je het dan zelf kunt fiksen scheelt dat natuurlijk veel geld. Sowieso is het handig als je zelf de puntjes kunt bijwerken, of een pony op de goede lengte kunt houden. Anders zit je zo iedere 6 weken met je kind bij de kapper.

Knipcursus volgen

Durf je het niet aan om te beginnen met knippen op eigen houtje? Je kunt natuurlijk ook een knipcursus volgen. Zo leer je de beginselen van het knippen en kun je veilig oefenen zonder dat je kind met een bloempotkapsel naar school moet. Een knipcursus is al te volgen voor ongeveer 100 euro, dus dat heb je met een paar bezoekjes minder aan de kapper al snel weer terugverdiend.

Zelf de haren van je kind knippen vergt natuurlijk wel even oefening. Kies niet direct voor de moeilijkste kapsels, zorg voor een goede kappersschaar en blijf voorzichtig. En zorg dat je een echte kapper achter de hand hebt, mocht het toch tegenvallen.

naturaplaza superfoods banner