Take a fresh look at your lifestyle.

Hier moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager!

Ga jij er graag op uit met de fiets? Of het nou dichtbij huis of op een verre vakantiebestemming is, met een fietsendrager wordt het vervoeren van jouw fiets(en) een fluitje van een cent! Maar, hoe kies je de juiste? In dit artikel lees je alles over waar je op moet letten bij het kopen van een fietsendrager!

single reizen online banner

1. Hoeveelheid fietsen

Voor de hand liggend, maar: denk na over hoeveel fietsen je wilt vervoeren bij de keuze voor een fietsdrager. Op een fietsendrager voor op de trekhaak of achterklep kunnen doorgaans 1 à 2 fietsen gemonteerd worden, terwijl er op het dak gemakkelijk meerdere (lichtgewicht) fietsen vervoerd kunnen worden.

2. Welk type fietsen

Bepaal welk type fiets(en) je wilt gaan vervoeren. Sommige fietsendragers zijn namelijk niet geschikt voor zware (elektrische) fietsen of voor fietsen met brede banden zoals mountainbikes. Fietsendragers op de trekhaak kunnen doorgaans het meeste gewicht dragen, fietsendragers op de achterklep en het dak kunnen minder gewicht dragen. Veelal geldt dat nieuwere modellen fietsendragers vaak standaard e-bikes kunnen dragen, maar het is toch altijd aan te raden om bij de specificaties even goed te kijken naar het maximale draagvermogen.

bewust puur banner

met de fiets op het strand

3. Plaatsing op de auto

Bedenk welk type fietsendrager het beste op jouw auto past. Zo is het bij een fietsendrager voor op de trekhaak van belang om op de hoogte te zijn van de maximale kogeldruk van de trekhaak. Wil je graag dat de kofferbak van de auto beschikbaar blijft? Kijk dan naar een fietsendrager op trekhaak met kantelfunctie of kies een fietsendrager voor op het dak. Wees er bij een dak fietsendrager van bewust dat de hoogte en luchtweerstand van de auto tijdens het rijden toe zullen nemen.

4. Elektrische aansluiting

Bij de aanschaf van een fietsendrager is het belangrijk goed te letten op de elektrische aansluiting van de auto, zodat de autoverlichting naar behoren zal blijven functioneren. De aansluiting zal een 7- of 13-polige stekker zijn. Het is hierbij belangrijk dat de fietsendrager op deze aansluiting past.

naturaplaza superfoods banner