Take a fresh look at your lifestyle.

De belangrijkste voordelen van infraroodverwarming

Infrarood verwarming heeft vele voordelen, maar wat zijn die voordelen precies en hoe wegen ze op tegen de nadelen? In dit artikel geven we daar antwoord op. Lees snel verder!

single reizen online banner

1. Geen leidingen nodig

Voor de installatie van infrarood verwarmingspanelen is het plaatsen van leidingen niet nodig. De infraroodpanelen kunnen met beugels worden gemonteerd aan zowel de muur als aan het plafond. Verder hoeft er alleen een route naar een stopcontact gemaakt te worden. Na deze installatie zijn de panelen direct klaar voor gebruik! Dit is eenvoudig en tevens kostenbesparend in vergelijking met het installeren van bijvoorbeeld conventionele radiatoren of vloerverwarming.

2. Besparen op de energierekening

Een veel gebruikt argument tegen infraroodverwarming is de stijging van de elektriciteitskosten. Hoewel dit argument niet helemaal onjuist is, moet men niet vergeten om naar het grote plaatje te kijken. Zo dalen de kosten van het gebruik van gas. Deze daling resulteert vaak in een grotere besparing van gaskosten. Daarom is er aan het eind van de dag een besparing te realiseren op de energiekosten.

3. Creëer een behaaglijk binnenklimaat

Het grote verschil tussen infraroodpanelen en convectieverwarming is dat infraroodpanelen objecten verwarmen. Convectieverwarming daarentegen verwarmt de lucht. Omdat alleen objecten worden verwarmd, geeft dit een behaaglijk gevoel.

bewust puur banner

parfum lekker in je trui

4. Infraroodpanelen zijn ruimtebesparend

Infraroodpanelen worden bij voorkeur aan het plafond gemonteerd. Waarom? Omdat het effect van de panelen op het plafond het grootst is. Door de stralingshoek van ongeveer 170 graden hebben de panelen het grootste bereik in de ruimte. Ook hier speelt ruimtebesparing een belangrijke rol. Radiatoren kunnen namelijk alleen aan de muur worden gemonteerd en bij infrarood is dit dus niet het geval. Dit scheelt ruimte in de kamer. Deze ruimte kan daardoor efficiënter worden ingedeeld en zal ook optisch ruimer aanvoelen.

5. Regel de warmte per ruimte

Naast het regelen van de temperatuur voor de hele woning, kunnen de panelen ook afzonderlijk worden geregeld. In de woonkamer kan bijvoorbeeld een warmere temperatuur gewenst zijn dan in de slaapkamer. Dit is tegenwoordig online te regelen via een app, en daarmee behoort het betreden van een kamer met een ongewenste temperatuur met infraroodverwarming tot het verleden!

naturaplaza superfoods banner