Take a fresh look at your lifestyle.

Je kledingkast goed indelen, hoe doe je dat?

Voor veel vrouwen is het een droom; een inloopkast. Maar meestal hebben we er de ruimte niet voor, of is de slaapkamer gewoon te klein. Gelukkig zijn er veel mooie oplossingen om je kleding netjes op te bergen. Met onze tips om je kledingkast in te delen kun je altijd dat ene topje of jurkje in een oogopslag vinden.

single reizen online banner

Welke soorten kledingkasten zijn er?

Een kledingkast is best een opvallend meubel in je slaapkamer. Vaak zijn ze behoorlijk groot, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Kledingkasten heb je namelijk in alle soorten en maten, en passend bij iedere interieurstijl. Een donkere industriële kast, een strakke witte kast, of juist een houten kast met een natuurlijke uitstraling? Wil je legplanken, lades, een hanggedeelte of dat allemaal? Hoe groot of klein je ruimte ook is, er is altijd een passende kledingkast te vinden voor iedere ruimte.

kleding in kledingkast

Hoe kun je kleding het best opbergen?

Kleding kreukt het minst als je het ophangt, ook kun je dan sneller zien wat je ook alweer in je kast hebt hangen. Voor jurken, blouses, pantalons, rokken, pakken en overhemden is ophangen de beste optie. De overige kleding (tops, shirts, vestjes, (spijker)broeken, sportkleding en pyjama’s is vouwen prima, maar als je dit liever ophangt kan dat natuurlijk ook.

bewust puur banner

Hoe deel je een kledingkast in?

Groepeer je kleding, dus alle blouses bij de blouses, jurken bij de jurken, etc. Zo kun je gemakkelijk terugvinden wat je zoekt. Een manier om je kleding op te bergen is:

  • Hangen: hang jurken, blouses en jasjes aan kledinghangers op aan de roede. Ook ander shirtjes of vestjes die snel kreuken kun je ophangen, net als rokken. Begint bijvoorbeeld links met jurken, dan rokken, jasjes, vestjes en als laatste de blouses.
  • Ladeblok onder je roede: als je er de ruimte voor hebt kun je een ladeblok onder het hanggedeelte plaatsen. Misschien naast de jurken, als de te lang zijn. In dat blok kun je losse accessoires doen, denk aan een lade met panty’s, een met sokken, een met ondergoed en een met bh’s.
  • Legplanken: op de legplanken kun je de overige kleding kwijt. Zoals hemdjes, shirts met korte en lange mouwen, truien en broeken. Leg ook deze per soort bij elkaar en maak niet te hoge stapels.

indelen van je kast

Extra tips om je kledingkast overzichtelijk te houden

  • Een kledingstuk per hanger: hang nooit meerdere kledingstukken aan een hanger. Behalve dat het dan raar hangt vergeet je ook al snel het onder hangende kledingstuk.
  • Groepeer verder: dus niet alleen jurken bij jurken, maar ook lange jurken en korte jurken apart, hang ze van lang naar kort bijvoorbeeld. Shirtjes met korte mouwen op een andere stapel dan die met lange mouwen, misschien zelfs een aparte stapel met driekwart mouwen?
  • Op kleur: je kunt al je onderverdeelde groepjes ook nog weer sorteren op kleur. Draag je veel donkere kleuren? Leg of hang je kleding dan van donker naar licht. Of andersom als je veel lichte kleuren draagt.
  • Gebruik stapelverdelers: deze kun je tussen de stapels schuiven, zodat ze minder snel omvallen.
  • Vergeet ook je sjaals en sieraden niet: als je deze allemaal in een doosje stopt ben je het overzicht al snel kwijt. Hang je sjaals op kleur en sorteer je sieraden ook per soort.

Na het indelen van je nieuwe kledingkast zou je bijna de deuren open laten staan, zo mooi ziet het eruit. Je hoeft nooit meer te zoeken en kunt veel sneller een mooie outfit uitzoeken als je kledingkast goed ingedeeld is.

naturaplaza superfoods banner