Take a fresh look at your lifestyle.

Meer sfeer in iedere ruimte met een vloerkleed

Mis je wat warmte in je huis en wil je dit op een gemakkelijke manier creëren? Dan kun je gaan denken aan een vloerkleed. Lekker warm aan je voeten en een mooie eyecatcher in welke ruimte dan ook. Want een vloerkleed is echt niet alleen geschikt voor in de woonkamer.

single reizen online banner

Waarom kiezen voor een vloerkleed?

Vroeger had bijna iedereen vloerbedekking in zijn woning. En bij oudere mensen zie je dat nog steeds. Maar steeds meer mensen kiezen voor een gladde vloer, zoals pvc of plavuizen. Dit is gemakkelijk schoon te houden, goed te combineren met vloerverwarming en veel makkelijker met kleine kinderen en huisdieren. Maar het kan ook een beetje kil aanvoelen. Met de vloerkleden bij webkarpet.nl kun je gemakkelijk meer sfeer in je interieur aanbrengen. Vloerkleden zijn er in iedere afmeting, kleur en vorm.

woonkamer met vloerkleed

Een vloerkleed in de kinderkamer

Of je nu een kleed zoekt voor in een stoere jongenskamer of een mooie meisjeskamer, ze zijn er in alle soorten en maten en maken de kamer helemaal af. Een gladde vloer in de kinderkamer is vaak handig, het wordt minder snel vies, is bovendien makkelijker schoon te houden als je kind een keer smeert en het is een stuk hygiënischer. Maar ook kouder aan de voeten, aangezien kinderen toch vaak op de grond spelen. Daarom is een vloerkleed de perfecte oplossing. Bijvoorbeeld een mooi rond kleed naast het bed. Zo krijgt je kind geen koude voeten als hij uit bed stapt, en kan hij er lekker op spelen. Ook slijt de vloer minder door het neerleggen van een vloerkleed. Het zit voor jezelf trouwens ook fijner als je voor de zoveelste keer op je knieën de kamer van je kind aan het opruimen bent. Wat ook een fijne bijkomstigheid is is dat een vloerkleed geluid dempt. Houdt je kind ervan om te dansen op zijn kamer? Dan heb je door het vloerkleed een stuk minder gestommel.

Vloerkleed in de babykamer

Op een babykamer doe je waarschijnlijk erg je best. Je wilt hem tot in de puntjes perfect hebben. Ook ga je er zelf vrij veel tijd doorbrengen. Misschien zet je er een lekkere stoel neer waar je de baby gaat voeden. Maar ook zul je best wel wat tijd doorbrengen naast het bedje van je baby, in de hoop dat hij gaat slapen. Dan is het fijn als je midden in de nacht met je blote voeten op een lekker warm kleed kunt staan. De sfeer van je babykamer gaat gedeeltelijk bepalen wat voor vloerkleed je zult kiezen. Als je kindje wat groter wordt kan hij ook lekker spelen op het vloerkleed, als jij het bedje aan het verschonen bent bijvoorbeeld.

slaapkamer met vloerkleed

bewust puur banner

Een vloerkleed voor in je eigen slaapkamer

Het is fijn als je slaapkamer een oase van rust is. Met neutrale kleuren of juist warme tinten. Welke stijl je ook kiest, in iedere stijl is er een vloerkleed te vinden. Voor een leuk effect kun je ook kiezen voor twee verschillende kleden die je gedeeltelijk over elkaar heen kunt leggen. In twee tinten, prints of verschillende materialen. Of kies voor een groot rond kleed wat half onder je rechthoekige bed ligt.

Ook in iedere woonkamer past een vloerkleed

Heb je een strakke woonstijl? Romantisch? Robuust of juist industrieel? Of je nu een romantische, klassieke of juist neutrale stijl hebt in je huis, ook vloerkleden zijn er in al die stijlen te vinden. Karpetten in een grijze kleur, hoogpolige vloerkleden met een bloemenprint of juist strak wit? Wat je ook zoekt, het is er. Heb je kleine kinderen? Kies dan een vloerkleed wat makkelijk te reinigen is.

moderne woonkamer met gashaard

Zelfs buiten een vloerkleed

Onder je overkapping of in een tuinhuis is het niet meer nieuwe om een vloerkleed neer te leggen. Het staat meteen een stuk gezelliger dan de tuintegels. Maar ook als je geen overkapping hebt kun je kiezen voor een vloerkleed. Kleden zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze ook tegen regen kunnen.

Waar zou jij een vloerkleed neerleggen in je huis? Op je slaapkamer, in de woonkamer of in de kinderkamer? Of misschien wel in iedere ruimte? Er is keuze genoeg!

naturaplaza superfoods banner