Take a fresh look at your lifestyle.

Welke soort bank kies je in je woonkamer?

Een bank is onmisbaar in iedere woonkamer. Het is de plek waar je samenkomt met je gezin, familie en vrienden. Maar ook de plek waar je heerlijk kunt ontspannen en me-time kunt hebben. Maar welke soort bank kies je voor in de woonkamer?

single reizen online banner

Welke soorten banken zijn er?

  • 2-zits en 3-zits banken: vroeger had bijna iedereen twee banken in zijn woonkamer. Tegenwoordig zie je dat ook nog wel, maar wordt er ook vaak gekozen voor een bank in combinatie met fauteuils. Zo kies je in een kleinere ruimte misschien liever voor 1 bank, en in een grotere voor een 2- en een 3-zits bank.
  • Hoekbank: de laatste jaren is de hoekbank helemaal in opkomst geweest. Je hebt ze met een hoek links of rechts, maar ook in een u-vorm, dus met 3 zijdes om te zitten. Met een goede hoekbank heb je eigenlijk geen andere meubels meer nodig om een fijne zithoek te creëren.
  • Relaxbanken: wil je echt helemaal tot rust komen op je bank? Dan is een bank met een relaxsysteem precies wat je zoekt. Je hebt ze met uitschuifbare voetenbanken of hoofdsteunen.

hoekbank bruin leer

bewust puur banner

Hoe kies je een bank?

Er is een heleboel keus in bankenland. Wil je een kleine bank of een grote bank? Ze zijn er van 2 meter, maar ook van 5 meter. Dus of je nu een kleine of een grote woonkamer hebt, in iedere kamer past een bank.

  • Bereken de ruimte die je hebt: ga kijken hoeveel ruimte je hebt in de kamer waar je bank komt. Bereken precies hoe groot de bank mag zijn die je in je ruimte wilt zetten. Wil je een hoekbank? Kijk dan aan welke kant je een loungegedeelte wilt.
  • Welk materiaal: bedenk goed van welk materiaal je een bank wilt kopen. Heb je kleine kinderen? Dan kies je misschien liever niet voor een lichte kleur. Er zijn banken van leer, die makkelijk schoon te houden zijn. Maar ook de velvet banken zijn erg populair. Deze soort stof is ook goed te onderhouden. Je kunt ook kiezen voor een bank van stof.
  • Vorm: bij een bank denk je al snel aan rechte hoeken. Maar er zijn ook ronde banken, of banken met een gedeeltelijk rond stuk. Dit geeft een erg leuk effect in je woning, zeker in combinatie met een ronde salontafel.
  • Stijl: welke stijl heeft je interieur? Kies je voor landelijk, industrieel, klassiek, romantisch of strak en modern? Een bank is in iedere stijl te vinden, en in iedere kleur.
  • Eyecatcher: kies je voor een bank in een uitgesproken kleur of print zodat het een echte eyecatcher wordt? Of ga je juist voor een meer neutrale bank die opgaat in je interieur?

Op zoek gaan naar de perfecte bank is misschien best een lastige opgave. Laat je goed adviseren, ga lekker proefzitten (en liggen) en slaap er eens een nachtje over. Je gaat er jaren plezier van hebben, als je de juiste keuze maakt, dus het kopen hoeft ook niet in 1 minuut.

naturaplaza superfoods banner