Take a fresh look at your lifestyle.

Deurbeslag kiezen, waar moet je rekening mee houden?

Als we ons huis gaan inrichten of verbouwen denken we aan van alles: vloeren, raambekleding en welke kleur er op de muur moet. We kiezen verlichting, kunst, meubels en planten. Maar een ding wordt al snel vergeten: het deurbeslag! Waarom is dit zo belangrijk en hoe moet je kiezen?

single reizen online banner

Wat is deurbeslag?

Ik heb van veel soorten beslag gehoord en het gemaakt, maar deurbeslag? Dat is nou niet een term die je heel vaak tegenkomt. Onder deurbeslag verstaan we alles wat je nodig hebt om je deur open en dicht te kunnen doen. Denk hierbij dus aan deurkrukken, deurknoppen, maar ook aan scharnieren, grendels en sloten. Zonder deurbeslag heb je dus eigenlijk helemaal niets aan je deur.

Waarom is deurbeslag kiezen zo belangrijk?

Deuren heb je in allerlei soorten en maten. Houten deuren, kunststof deuren, deuren met ramen erin, stalen deuren of glazen deuren. Welke deur je kiest is heel bepalend voor de sfeer van je woning. Voor een klassieke houten deur zul je waarschijnlijk een andere deurkruk kopen dan voor een strakke stalen deur. Het zijn eigenlijk de sieraden voor je deur en maken je huis echt helemaal af.

bewust puur banner

deurbeslag buitendeur

Tips voor het kiezen van deurbeslag

  • Kies voor eens stijl en trek dit door in je hele huis, of in ieder geval op een verdieping. Als je overal andere deurkrukken gebruikt oogt dit heel rommelig.
  • Wie gaat de deuren opendoen? Je kunt kiezen voor een prachtige deurkruk dus lastig te openen is, maar is dat handig als je een peuter hebt die ook vaak die deur open of dicht gaat doen? Denk dus eerst na wie de gebruikers gaan zijn en of het praktisch is. Je hebt deurbeslag zo’n 10 tot 15 keer per dag in je handen, dus behalve mooi moet het ook praktisch zijn.
  • Trek de stijl door: bijvoorbeeld in je keuken, door de handgrepen in dezelfde stijl te doen als je deurkruk. Ook in de badkamer of slaapkamer kun je de stijl doortrekken, in het badkamermeubel of je kledingkast bijvoorbeeld.
  • Denk ook aan je raamkrukken: het is helemaal mooi als je de raamkrukken in dezelfde stijl doet als je deurkrukken. Zo maak je er echt een geheel van.

Nieuw deurbeslag geeft nieuwe sfeer

Je hoeft natuurlijk niet te wachten met nieuwe deurkrukken kopen tot je gaat verbouwen of verhuizen. Met nieuwe deurkrukken geef je namelijk je interieur een boost! Ook op de deuren die je al hebt. Vervang bijvoorbeeld je standaard deurkrukken door matzwarte strakke varianten en je hele interieur zit er ineens anders uit. Deurbeslag doet meer dan je denkt.

Met deurbeslag kun je de sfeer van je interieur in een klap veranderen. Strak, romantisch of luxe? Het is allemaal mogelijk. Door mooie en nieuwe deurkrukken te plaatsen krijgt je kamer een hele andere uitstraling.

naturaplaza superfoods banner