Take a fresh look at your lifestyle.

Vakantiepark waar de hond welkom is

Vakantiepark waar de hond welkom is.

Op zoek naar een vakantiepark waar de hond welkom is? Wie een vakantie met hond wil boeken, heeft de keuze uit diverse opties. Zo kan je een vakantiehuis met omheinde tuin huren, een hondenbungalow op een vakantiepark of gaan kamperen met de hond.
Een aantal vakantiepark ketens staan huisdieren toe. Zie bijvoorbeeld Center Parcs De Kempervennen.

single reizen online banner

Bungalow huren op een vakantiepark met hond

De meeste hondenbezitters kiezen voor een huren van een bungalow op een vakantiepark waar de hond welkom is. Als gast van het vakantiepark, kunnen jij en je hond gratis gebruik maken van de faciliteiten van zo een vakantiepark. Vind hier een vakantiepark met hond

vakantiepark met hond banner

Vakantieparken met honden douches.

Steeds meer vakantieparken in Nederland, België en Duitsland richten zich op “honden vakanties”. De hond is er niet alleen welkom, hij wordt enorm verwend. Wat dacht je van een honden douche, honden mand, honden restaurant en zwemvijver?

En wist je dat een aantal bungalowparken van de keten Landal GreenParks echte honden douches met warm water heeft? Je hond wordt op deze parken echt verwend. Vaak zijn er op deze parken ook honden speelvelden en speciale honden uitlaatplaatsen. Voor een heerlijke verwenvakantie voor de hond.

alsa nature banner

Jij mag als gast van het park natuurlijk ook verwend worden

Jij bent op de vakantieparken met hond natuurlijk ook van harte welkom. En omdat een vakantie bedoeld is om te relaxen, zijn er ook voor jou relax faciliteiten. Wat dacht je van huren van een hondenbungalow met privé sauna of buitenjacuzzi?

Of het reserveren van een vakantiehuis met omheinde tuin en jacuzzi huren op een vakantiepark met binnenzwembad  Veel honden vakantieparken hebben naast verwen faciliteiten voor de hond ook wellness faciliteiten voor de mens. Zo is het ook mogelijk een huisje met hottub en sauna te huren op zo een vakantiepark met hond.

vakantiepark met hond banner

bewust puur banner

Eén of twee honden welkom.

Als je een accommodatie wilt boeken op een vakantiepark waar de hond welkom is, heb je er wel rekening mee te houden dat in accommodaties op vakantieparken binnen de Benelux maar 1 en maximaal 2 huisdieren zijn toegestaan. Wil je een vakantie met 3 of 4 honden boeken, dan zijn vakantieparken niet geschikt.

Er zijn wel enkele kleinschalige vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk te vinden waar 3, 4 of 5 huisdieren zijn toegestaan maar dat zijn uitzonderingen. In de regel ben je bij een vakantie met meer dan 2 honden afhankelijk van de beschikbaarheid van een particulier huisje met hond.

darmontsteking hond

Vakantie met de hond naar het buitenland.

Indien je graag met je huisdier een vakantie in het buitenland wilt boeken, heb je naast de negatieve reisadviezen in verband met de coronacrisis rekening te houden met andere regels. Zo zijn niet alle hondenrassen in het buitenland welkom.

Bepaalde vechthonden rassen zijn in een aantal landen binnen Europa niet toegestaan. Daarnaast moet je ten allen tijde kunnen aantonen dat je hond een hondenpaspoort heeft en tegen de bekende hondenziektes is ingeënt.

Verder moet je hond gechipt zijn en geregistreerd. Een vakantie met de hond naar landen buiten je eigen land heeft dus nogal wat voeten in de aarde. Vermijd verdere landen waar ze hond onvriendelijk zijn. Want niet iedereen houdt van honden!

vakantiepark met hond banner

Vakantiepark met hond boeken in de wintermaanden

Als je met je hond in de wintermaanden er op uit gaat, moet je hond wel daarvoor klaar gemaakt worden. Eerder schreven we over het klaarmaken van je hond voor de wintermaanden. Daar horen zeker vitaminen en mineralen voor je hond bij.

naturaplaza superfoods banner