Take a fresh look at your lifestyle.

Een aantal van de mooiste nationale parken van Vietnam

Een aantal van de mooiste nationale parken van Vietnam

single reizen online banner

Vietnam is een populaire bestemming onder toeristen en dat is niet zonder reden.

Vietnam heeft een interessante geschiedenis en het land heeft daarnaast ontzettend veel te bieden, van fascinerende steden tot adembenemend mooie natuurlandschappen.

In dit artikel bespreken we enkele van de mooiste nationale parken in Vietnam. Wie een bezoek wil brengen aan dit land, moet niet vergeten een visum aan te vragen.

 

Vietnam’s grootste natuurreservaat

Wie na een bezoek aan de hoofdstad van het land wil uitrusten in de natuur, kan een bezoek brengen aan een van de nationale parken in het noorden van Vietnam. In het noorden van het land ligt het nationaal park Cuc Phuong, het oudste nationale park van Vietnam en het grootste natuurreservaat van het land.

Het park herbergt een enorme verscheidenheid aan flora en fauna en is daarom een van de belangrijkste plekken voor de biodiversiteit in Vietnam. Er zijn in het park verschillende plekken waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft op de groene rijstvelden en valleien.

 

Wie zich in het noorden van Vietnam bevindt, moet ook zeker overwegen een bezoek te brengen aan de Ban Gioc watervallen gelegen bij de grens tussen Vietnam en China. Het gaat om twee ontzettend mooie watervallen van de rivier Quây Sơn. Bovendien ligt ook de beroemde Ha Longbaai in het noorden van het land. Veel mensen kennen de beelden van de monolieten die uit het water oprijzen. De baai is prachtig en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Andere nationale parken in het noorden van Vietnam zijn, onder andere, het nationaal park Ba Vi, dat niet al te ver van de hoofdstad Hanoi ligt, en het nationaal park Cat Ba, dat deel uitmaakt van het gelijknamige eiland Cat BA en waar een grote verscheidenheid aan flora en fauna te vinden is.

 

bewust puur banner

Een van de grootste grotten ter wereld

In het centrale gedeelte van Vietnam, dicht bij de grens met Laos, ligt het nationaal park Phong Nha-Ke Bang, dat honderden grotten, ondergrondse rivieren en lange ondergrondse gangen met stalactieten en stalagmieten herbergt. In dit park bevindt zich ook de grot Sơn Đoòng, de grootste grot ter wereld qua volume. In 2003 werd dit park door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

 

Andere nationale parken die in het centrale deel van het land liggen en die ook ongetwijfeld een bezoek waard zijn, zijn het nationaal park Bach Ma en het nationaal park Kon Ka Kinh.

 

Steden en groene landschappen

Veel toeristen bezoeken gedurende hun reis in Vietnam ook Ho Chi Minh stad (vroeger bekend als Saigon), de dichtstbevolkte stad van Vietnam waar verschillende toeristische attracties te vinden zijn, waaronder een dierentuin en het War Remnants Museum. In het zuidelijke deel van Vietnam, niet ver van Ho Chi Minh stad, ligt het nationaal park Cat Tien. Dit park is erg belangrijk als habitat voor verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Hier kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur.

 

Een visum Vietnam aanvragen

Belgische en Nederlandse toeristen die Vietnam willen bezoeken, of het nu gaat om een reis langs de verschillende steden of om de prachtige nationale parken te bezoeken, moeten voor vertrek een visum Vietnam aanvragen. Het e-visum voor Vietnam is het makkelijkst te verkrijgen, aangezien dit visum gemakkelijk en snel online kan worden aangevraagd.

Om het visum aan te vragen, moet elke reiziger voldoen aan alle voorwaarden van het visum Vietnam. Met het online aan te vragen visum voor Vietnam mag men tot 30 dagen in het land verblijven, wat meer dan genoeg is om verschillende nationale parken en een aantal steden te bezoeken.

naturaplaza superfoods banner