Take a fresh look at your lifestyle.

Gezellig Hollandse stad: Haarlem

Gezellige Hollandse stad: Haarlem

 

single reizen online banner

Wie al vaak in Nederland is geweest, heeft ongetwijfeld Amsterdam, Volendam en Giethoorn gezien. Ben je echter op zoek naar een gemoedelijke stad die veel overeenkomsten vertoont met Antwerpen, rij dan eens naar Haarlem. Het is hier niet zo druk als in Amsterdam, maar er is wel veel te doen. Musea, mooie pleinen, parken, winkels, en het strand is dichtbij.

 

Geld uitsparen voor leuke weekendjes weg

Een weekend in Nederland hoeft niet duur te zijn. Het hele jaar door zijn er manieren om geld te besparen, zoals boodschappenfolders met aanbiedingen doornemen, zelf kweken van groenten en fruit en zo nu en dan internetproviders, verzekeraars en energieleveranciers vergelijken. Het is niet veel werk, geeft voldoening en je hebt wat meer ruimte om er in het weekend op uit te trekken.

 

Haarlem: zelfde gemoedelijkheid als Antwerpen

Natuurlijk is Amsterdam een mooie stad, maar ook erg druk en het parkeren is er een studie op zich. Haarlem is wat kleiner en overzichtelijker, en ademt de bourgondische sfeer van Antwerpen, hetgeen vooral naar voren komt in het gebied rondom de Grote of St. Bavokerk aan de Grote Markt.

Hier staan overal terrassen en ontspannen mensen bij de fontein. Je kunt er kiezen uit horeca uit alle windstreken en zoals dat hoort rondom een centrale kerk, zijn er allerlei kleine straatjes met nog meer eettentjes en boetiekjes.

bewust puur banner

 

De Cronjé: een van de langste winkelstraten van Nederland

Niet ver van de Grote Markt bevindt zich het majestueuze stationsgebouw, een Rijksmonument en dus een bezienswaardigheid op zich. Hier gaat de trein via het schattige dorpje Overveen (drink hier koffie bij Klein Centraal of maak een wandeling door de bossen en duinen) richting het strand van Zandvoort. Maar achter het station van Haarlem ligt ook een leuke winkelstraat: de Cronjé, een van de langste van Nederland.

 

Jopen Bier, musea en muziek

Vergeet in Haarlem ook de Haarlemmerhout niet, een groot park waar je in het gras neervlijt met een picknickmand. Hier wordt op 5 mei Bevrijdingsdag gevierd met een groot muziekfestival, Bevrijdingspop.

Maar de rest van het jaar is het een ideale plek om te ontspannen. Dat kan ook in het Kenaupark aan de andere kant van het centrum. En ben je benieuwd of Hollanders bier kunnen brouwen? Zoek dan de Jopenkerk op, het epicentrum van de in Europa overal verkrijgbare Jopenbieren. Mooie winkelstraten in het centrum zijn de Grote en Kleine Houtstraat, de Gierstraat en de Warmoesstraat (met Vlaams frietkot!).

En dan de musea! Teylers Museum en het Frans Hals zijn absolute must-do’s. Muzikaal vertier is er in poppodium Het Patronaat, waar wekelijks bekende artiesten optreden. Zo zul je je tijdens een weekend in het heerlijke Haarlem geen moment vervelen.

 

naturaplaza superfoods banner