Take a fresh look at your lifestyle.

Een gezonde levensstijl is de sleutel tot beauty en gezondheid

Een gezonde levensstijl is de sleutel tot beauty en gezondheid

Tegenwoordig komen we steeds meer nieuwe dingen te weten over het lichaam, elke keer is er wel iets wat ontdekt wordt wat we eerder eigenlijk niet wisten. Dus ik ga hieronder wat bekende soorten ziektes of problemen noteren die iedereen wel eens een keer kan hebben of krijgen.

Mooi en gezond

Diabetes type 2 :

Dit krijg je als je te veel suiker in je bloed hebt zitten. De hoeveelheid suiker stijgt natuurlijk als je steeds meer koolhydraten eet of drinkt. Je kan dit krijgen wanneer je volwassene begint te worden / als je volwassene bent. Natuurlijk is het normaal om suikers te eten dat heeft je lichaam ook nodig maar eet niet te veel anders lijdt dat dus tot diabetes type 2.

Infectie :

Een infectie is een ontsteking , het staat ook meestal bekend als ontsteking. Bij een ontsteking houdt het in dat je een reactie van het lichaam krijgt op een schadelijke prikkel. De soort ontsteking die je kan krijgen verschilt natuurlijk wel weer per lichaam omdat iedereen anders is.

Allergie :

Hierbij is er iets waar je niet tegen kan bijvoorbeeld voor een soort stof. Je daar reageert je lichaam dan op maar op een aparte manier, waardoor het ook kan zijn dat je uitslag krijgt. Je hoeft je niet echt erge zorgen te maken want het is niet heel schadelijk, maar zoals ik al eerder had aangegeven elk lichaam is anders dus de reactie van het lichaam verschilt ook weer per persoon.

Stress :

Ten eerste wil ik zeggen : niet stressen als er iets is gebeurd wat je moet oplossen blijf dan rustig, het heeft geen zin om te stressen want je kan de tijd toch niet meer terug draaien. Het heeft geen zin om hyper te worden ! Als je strest komt er meer energie vrij in je lichaam, daardoor gaat je ademhaling en hartslag ook sneller en je bloeddruk stijgt.

Verkouden :

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in je neus en de keel. Dit kan je eigenlijk niet echt voorkomen het komt gewoon af en toe voor en het gaat weer. Het is wel verstandig om je hand voor je mond te houden tijdens het hoesten en niezen om te voorkomen dat het wordt verspreidt.

Psoriasis :

Dit is een huidaandoening met schilfers, roodheid en jeuk. Het is niet besmettelijk dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken, maar de klachten kunnen bij de persoon zelf wel erger worden.  Je zou hierbij als het erger wordt contact op kunnen nemen met je huisarts.

Migraine :

Dit is een aanval van een hele erge hoofdpijn, de pijn is vaak bonzend aan 1 kant van het hoofd. Het kan ook zijn dat je soort flitsen ziet. Als je denkt migraine te hebben dan raadt ik je aan langs de huisarts te gaan want het kan zijn dat je huisarts medicijnen voor je meegeeft.

Koortslip :

Hierbij krijg je blaasjes op je lippen, soms ook rond je lippen. Dit kan pijn doen, een jeukend gevoel geven en soms voelt je het tintelen. Raak het vooral niet aan.

koopjesdrogisterij producten banner

Roken :

Dit is geen ziekte maar een verslaving. Om een gezond leven te lijden en ziektes te voorkomen is het zeker verstandig om te stoppen met roken. Je lichaam raakt gewend aan het stofje nicotine waardoor je het elke keer weer doet, nicotine geeft je een fijn gevoel voor een korte tijd en daarna neemt dat af na een tijdje waardoor je weer wilt roken. Je kan altijd proberen te stoppen met roken geef jezelf de juiste motivatie en dan moet het zeker goed komen.

Alcohol :

Ook dit is geen ziekte maar een verslaving. Alcohol is een verdovend middel voor je lichaam. Het is zeker niet goed om veel glazen alcohol achter elkaar te drinken want dan kan je dronken en suf worden. Je schaadt je lichaam door veel alcohol te drinken. Ook kan je zeker ziektes krijgen door alcohol.

Ontspannen :

Dit is geen ziekte of verslaving maar wel iets wat je dagelijks moet doen en veel mensen doen dat eigenlijk niet. Dus probeer af en toe op een dag rust te nemen, neem lekker een moment voor jezelf. Hou de dag realistisch voor jezelf en ga niet verder als je ook niet verder kan.

Slapen :

Het is belangrijk om voldoende te slapen elke nacht. Hoeveel slaap je als persoon nodig hebt verschilt per persoon maar het gemiddelde tussen de meeste mensen is ongeveer 8 uur slaap. Maar het kan ook zijn dat je 10 uur slaap nodig hebt of 6 uur. Naarmate je ouder wordt heb je ook minder slaap nodig dan een jongere mens.

Gezond eten :

Gezond eten is goed voor je lichaam en verminderd de kans op ziektes. je lichaam heeft elke dag weer vitamines en mineralen nodig, maar ook koolhydraten en eiwitten. Door gezond te eten voorkom je ook aan te komen. Je hoort het volgende te eten als je gezond wilt eten :

  • 250 gram groente per dag
  • Twee stukken fruit per dag
  • Peulvruchten
  • Volkorenbrood
  • 3 eieren per week
  • Ongezouten noten
  • Zuivel producten
  • Onbewerkte stuk vlees
  • Een stukje vis

Probeer elke dag wat anders te eten zo krijg je elke dag weer andere soorten vitamines en mineralen binnen. Hierbij moet je er ook oor zorgen dat je voldoende drinkt het liefst 2 liter water per dag anders droogt je lichaam uit, te heftige uitdroging kan er zelfs voor zorgen dat je in coma raakt. Een populaire manier van gezond eten is koolhydraatarm eten. In het koolhydraatarm dieet ga je minderen met suikers en koolhydraten zodat je lichaam overgaat op vetverbranding. Dat is ook een van de redenen waarom koolhydraatarme voeding zo goed werkt als je wilt afvallen.

 

Bewegen :

Het is belangrijk om in beweging te blijven. zo blijft je lichaam fit en niet zwak. Je kan bewegen door bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen naar je plek maar ook door naar de sportschool te gaan. Het is zeker wel verstandig een paar keer in beweging te komen per dag.

 

Dit waren de meest belangrijke dingen die ik voor je wou noteren op een rijtje, het is niet veel maar wel de meest belangrijke en voorkomende dingen. Ik hoop dat je er veel van hebt geleerd en dat je zeker een stap richting de gezonde leven gaat.

bewust puur banner