Take a fresh look at your lifestyle.

Stoppen met roken: In één keer stoppen of afbouwen?

Stoppen met roken: In één keer stoppen of afbouwen?

Als je echt wilt toppen met roken! Er doen veel verschillende verhalen de ronde over stoppen met roken. De een stopt in een keer en raakt nooit meer een sigaret aan, terwijl de ander er jaren over doet en 10 pogingen nodig heeft. Je kunt uit jezelf stoppen maar ook met een beetje hulp.

single reizen online banner

We kennen allemaal wel de nicotinepleisters en kauwgom maar er zijn nog veel meer hulpmiddelen. Of het allemaal even goed werkt valt bijna niet te beantwoorden. Voor de een werkt dit beter en voor de ander werkt dat beter.

Ik ben persoonlijk gestopt na een cursusavond van 3 uurtjes in Amsterdam. Deze cursus “Ik stop ermee” wordt door heel Nederland gegeven en is een geweldige avond die aan elkaar gepraat wordt door een soort van cabaretier. Aan het eind van de avond is je mindset goed en ben je er klaar voor om de komende dagen door te komen.

 

Andere hulpmiddelen voor stoppen met roken

Naast kauwgom en een cursus zijn er mensen die gebruik maken van een E-sigaret. Hierbij moet je wel in acht nemen dat er altijd een verslavende werking zal blijven optreden. De E-sigaret is namelijk ook gewoon gemaakt door de fabrikanten van sigaretten. De vraag is dan ook hoe goed het werkt en hoe slecht een E-sigaret nog voor je is.

Ook persoonlijke begeleiding wordt vaak gebruikt om te stoppen. Je krijgt dan een soort van coach toegewezen die je gaat helpen bij stoppen met roken. Je kunt dit alleen boeken maar je kunt ook meedoen aan een soort van groepstrainingen. Het is maar net wat het beste bij je past.

Ik ben ervan overtuigd dat dit soort dingen allemaal werken, mits je eraan toe bent. Als je nog niet klaar bent om ermee te stoppen dan kun je het beter nog niet proberen.

bewust puur banner

Kies jij voor een alternatieve methode?

Er zijn ook alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, lasertherapie, hypnose en homeopathie. Bij al deze methoden zul je voor en tegenstanders vinden. Dat geldt zeker ook voor homeopathie en hypnose. Wist je dat homeopathie ook geschikt is voor moeilijk naar de wc gaan? Sommigen zijn erin geslaagd en anderen niet om de laatste sigaret weg te leggen. Jij moet erin geloven en jezelf goed voelen bij de juiste methode. Nog belangrijker, je moet er klaar voor zijn.

Medicijnen die werken bij het stoppen met roken

Op medisch gebied zijn er ook nog eventuele hulpmiddelen bij stoppen met roken. Er zijn medicijnen op de markt zoals bijvoorbeeld Champix en Zyban die kunnen helpen. Deze medicijnen zijn vrij verkrijgbaar op de markt en hebben een bewezen werkzame stof.

Champix is de merknaam van varenicline. Deze stof blokkeert de werking van nicotine op de hersenen, waardoor het verlangen naar nicotine afneemt.

Deze medicijnen kunnen eventueel ook vergoed worden en zijn ook op doktersrecept verkrijgbaar. Je kunt ze ook gewoon op internet opzoeken en online bestellen en betalen. Vaak heb je ze dan al binnen een paar dagen in huis.

naturaplaza superfoods banner