Take a fresh look at your lifestyle.

De impact van incontinentie op het zelfbeeld en hoe hulpmiddelen kunnen helpen

Incontinentie is een veelvoorkomend probleem en nog steeds een taboe. Mensen praten hier liever niet over wegens schaamte en angst voor negatieve reacties. Voor vele betrokkenen is zelfs hun eigen omgeving vaak niet op de hoogte van dit probleem. Omdat het dagelijkse leven van zoveel mensen door het probleem van incontinentie wordt beïnvloed zijn er gelukkig ook vele hulpmiddelen op de markt die dit euvel kunnen verlichten en het leven draaglijker kunnen maken, denk bijvoorbeeld aan Tena. Wil jij ook weten wat de impact is van incontinentie op het zelfbeeld en hoe hulpmiddelen kunnen helpen, lees dan snel verder.

single reizen online banner

Incontinentie beïnvloed zelfbeeld

Doordat mensen met incontinentie zich vaak schamen, zich vies of ouder voelen, zal dit een negatieve impact hebben op hun zelfbeeld. Het zelfvertrouwen, de levenslust en het gevoel van eigenwaarde worden minder en dit is ontzettend jammer want incontinentie maakt je toch zeker niet minder als persoon! Door het niet meer kunnen ophouden van de plas kunnen spanningen ontstaan die ervoor zorgen dat je persoonlijkheid verandert en je dagelijkse activiteiten worden ingeperkt. Door het verminderde zelfvertrouwen en angst kan het zo zijn dat personen zo min mogelijk buiten de deur willen gaan, niet meer werken, sporten of sociaal actief zijn. Urine-incontinentie is een veel voorkomend probleem, vooral voor vrouwen en met name moeders. Voor deze groep is Tena lady een goed hulpmiddel voor bescherming en comfort tijdens de dagelijkse activiteiten.

slapen op een nieuw matras

bewust puur banner

Hulpmiddelen bieden comfort en bescherming

Om het probleem van incontinentie te verlichten en betrokkenen in het dagelijkse leven te ondersteunen zijn er diverse hulpmiddelen op de markt. Er is een groot aanbod aan incontinentiematerialen. Er zijn inlegkruisjes, verbanden en speciaal absorberend ondergoed voor zowel mannen als vrouwen. Verder is een goede reiniging en verzorging van de huid belangrijk. Welke hulpmiddelen het beste bij jouw persoonlijke situatie en behoeften passen, is afhankelijk van de aard en ernst van je incontinentieprobleem, en van je dagelijkse activiteiten. Laat je niet beperken in je sociale leven, ga eropuit, beweeg, en geniet van het leven. Door de juiste bescherming krijg je zelfvertrouwen en het geeft je zelfbeeld een boost.

Zelfvertrouwen is kracht

Jij bent meer dan je incontinentie probleem, je bent dezelfde persoon als voorheen maar met een veel voorkomende belemmering. Krijg je zelfvertrouwen terug door de juiste hulpmiddelen die je beschermen en comfort bieden tijdens je dagelijkse bezigheden, durf te leven!

naturaplaza superfoods banner