Take a fresh look at your lifestyle.

Waarom een zwangerschapsbeha kopen?

Gedurende de tijd dat je in verwachting bent zal je lichaam een heleboel veranderingen ondergaan. Een ervan is het groter worden van je borsten. Het groeien van je borsten staat uiteraard niet op zichzelf maar zal samen gaan met de groei van de rest van het lichaam.

single reizen online banner

Beha

Een normale beha zal bij een zwangere vrouw niet altijd meer even comfortabel zitten en bovendien niet voldoende steun meer kunnen bieden. En juist tijdens s een zwangerschap is een goede ondersteuning van de alsmaar *groter wordende borsten* essentieel. Door het extra gewicht kunnen de borsten namelijk pijn gaan doen. Maar je kunt daarnaast ook pijnklachten krijgen in je schouders en rug als je geen goede ondersteuning van je borsten krijgt van een beha.

Zwangerschapsbeha

De oplossing voor deze problemen kan gevonden worden in een zwangerschapsbeha. Wanneer je de goede maat koop zal deze niet te los, of juist te strak, gaan zitten zoals een normale beha wel kan gaan doen. Uiteraard is het kiezen van de juiste maat ook bij een zwangerschapsbeha van groot belang, net zoals bij het aanschaffen van *een gewone beha* dient ook goede pasvorm te hebben.

bewust puur banner

Tips bij het kopen van de juiste BH

Bij de aanschaf van een zwangerschapsbeha dien je op een aantal aspecten goed te letten om zo de beste keuze te kunnen maken.

  • Zo zal op de eerste plaats de zwangerschapsbeha voldoende steun moeten bieden aan de borsten.
  • Verder mogen er niet te veel naden in de beha zijn verwerkt omdat deze irritatie kan veroorzaken aan de, al extra gevoelige, borsten. De schouderbandjes van een zwangerschapsbeha dienen overigens ook niet te smal, maar wel extra stevig, te zijn. Dit voorkomt het voortdurend afzakken van de bandjes en het verlies van ondersteuning door de beha.
  • Tijdens een zwangerschap zal een vrouw meer transpireren dan normaal. Het is dus van groot belang dat je een zwangerschapsbeha neemt die gemakkelijk te wassen is. Wanneer je twee of drie zwangerschapsbeha’s koopt kun je er één dragen terwijl je de andere wast en droogt. Uit hygiënisch oogpunt is het daarom van belang dat dit niet te veel tijd in beslag zal nemen en je elke dag een schone aan kunt doen.
  • Wanneer je een zwangerschapsbeha koopt waarin je je lekker en zelfs aantrekkelijk in voelt dan zal dit zeker ten goede komen van je zelfvertrouwen. Om het meeste plezier van een zwangerschapsbeha te hebben kun je er het best eentje kiezen die je in de derde of vierde maand van je zwangerschap in de kleinste stand kunt dragen. Natuurlijk kun je ook al eerder een zwangerschapsbeha aanschaffen als je normale beha’s niet meer prettig zitten.
  • Het dragen van een goede zwangerschapsbeha is een ware must. Het dragen van afdankertjes van een ander is daarom niet aan te bevelen. Zelfs een zwangerschapsbeha die je hebt gedragen tijdens een eerdere zwangerschap wordt vaak afgeraden. Een zwangerschapsbeha moet een perfecte pasvorm hebben en door het enige tijd te laten liggen zal deze er zeker niet beter op worden. Uiteraard geldt dat ook voor beha’s die door een ander al enige tijd zijn gedragen.
naturaplaza superfoods banner