Take a fresh look at your lifestyle.

Mooie zwangerschapsmode tips

Niet elke vrouw zal op eenzelfde moment in haar zwangerschap beginnen met het dragen van zogenaamde positie- of zwangerschapskleding. Het kan zelfs zo zijn dat dit voor een vrouw per zwangerschap anders is. Als zwangere vrouw kun je het beste zelf bepalen wanneer je gewone kleren niet meer lekker zitten.

single reizen online banner

Garderobe

De basis garderobe voor een zwangere vrouw kan bestaan uit een aantal shirts of tunieken, twee of drie (jeans)broeken of rokken, een lekker zittende wijde zwangerschapsjurk en een paar gemakkelijke schoenen zonder hoge hakken. Door de zwangerschapskleding al vroeg in je zwangerschap aan te schaffen zul je er de langste tijd van kunnen profiteren. Zeker gezien de, vaak relatief hoge, prijs die je voor nieuwe zwangerschapskleding moet betalen is dit doorgaans erg prettig.

Seizoenen

Een zwangerschap zal meerdere seizoenen in beslag nemen. Het is daarom verstandig als je kleding koopt die je niet alleen met warm, of juist koud, weer kunt dragen. Veel T-shirts kun je bijvoorbeeld combineren met een leuk vestje of jasje terwijl je een jurk of rok vaak kunt dragen met of juist zonder panty, legging of maillot.

bewust puur banner

Combineren

Door niet alleen gewone kleding met positiekleding te combineren maar ook dure en wat goedkopere items te mixen kun je zeer verrassende resultaten krijgen en er telkens weer net even anders uitzien. Goedkopere kleding zorgt er bovendien voor dat je gemakkelijker kunt afwisselen. Om je outfit wat extra accenten te geven kun je gebruik maken van allerlei accessoires. Dit kunnen trendy armbanden, oorbellen, ringen en kettingen zijn die je kleding net dat beetje extra kunnen geven. Een leuke schouder- of handtas kan eveneens je garderobe een extra touch geven en tevens erg nuttig zijn om al je hebbedingetjes in op te bergen.

Vrouwelijkheid

Ook al ben je in verwachting, en misschien al aardig aan het uitdijen, toch mag je trots zijn op je bolle buikje met het nieuwe leven erin. Vrouwelijke kleding is daarom prima te dragen als je zwanger bent. Je kunt je buik wellicht zelfs accentueren door er een vrolijk gekleurde of bedrukte buikband om te doen. Iedereen zal dan nog duidelijker zien dat je blij bent met je baby op komst. Maar ook je decolleté zal in de zwangerschapsperiode er vaak schitterend uitzien, en daar mag je ook best gebruik van maken door vrouwelijke tops te dragen. Uiteraard dien je wel altijd ervoor te zorgen dat je, steeds zwaarder wordende, borsten voldoende ondersteuning krijgen van een degelijke zwangerschapsbeha.

naturaplaza superfoods banner