Take a fresh look at your lifestyle.

De alsmaar uitdijende buik speelt bij elke zwangerschap een grote rol. Je kindje groeit en ontwikkelt zich hierin immers in een veilige omgeving. Verder zal iedereen aan je prachtige buik kunnen zien dat je een baby verwacht. Dit alles neemt echter niet weg dat je, in het bijzonder aan het einde van je zwangerschap, behoorlijk wat hinder kunt ondervinden van je buik. Het gewicht van je dikke buik zul je toch heel de dag mee moeten dragen. Een prettig zittende broek waarin je buik niet alleen alle ruimte krijgt maar ook voldoende ondersteuning vindt is daarom zeker aan te raden.

single reizen online banner

Eerste weken

In de eerste weken van je zwangerschap is het nog niet noodzakelijk om een speciale zwangerschapsbroek te dragen. Vaak weet je zelf nog niets eens dat je in verwachting bent. Pas na een aantal weken zul je merken dat je broek strakker gaat zitten en dat het open laten van je knoop vaak wel prettig is. Een knoopsgatelastiek kan in de periode ook een prima oplossing zijn.

Zwangerschapsbroeken

Na verloop van tijd zul je er dan toch echt ook aan moeten geloven: zwangerschapskleding. Je buik is ondertussen al behoorlijk gegroeid waardoor een normale broek niet meer lekker zit, zelfs niet met allerlei aanpassingen. Een zwangerschapsbroek biedt dan uitkomst. Bij het ontwerp van deze broek is namelijk rekening gehouden met de buik van een zwangere vrouw die alsmaar groter zal worden in de maanden die komen gaan. Verder zijn de taillebanden van een zwangerschapsbroek met behulp van elastiek of knoopjes aan te passen aan de grootte van je zwangere buik. Wanneer je dus je zwangerschapsbroek al vroeg aanschaf dan heb je er heel je zwangerschap plezier van.

bewust puur banner

Modieus

In het verleden was zwangerschapskleding vrij vormeloos en soms zelfs ronduit afstotelijk. Tegenwoordig doet ook de zwangerschapskleding, en dus ook de broeken, met de laatste modetrends mee. Bovendien kun je zwangerschapsbroeken in verschillende lengtes kopen zodat je in de winter een lekker warm exemplaar kunt kiezen en in de zomer bijvoorbeeld een bermuda of zelfs een kort model. Ook zijn de broeken te koop in allerlei modellen en uitvoering zodat er altijd wel eentje is die aansluit bij je persoonlijke smaak en kledingstijl.

Na de bevalling

Het klinkt misschien raar, maar ook nadat je bent bevallen van de mooiste baby van heel de wereld kun je nog gebruik maken van je zwangerschapsbroek. In tegenstelling tot wat veel zwangere vrouwen hopen, zal hun oude figuur niet direct na de geboorte van hun kindje terug zijn. Een zwangerschapsbroek kun je dus prima gebruiken om de periode te overbruggen. Hoelang je de broek nog gaat, en wilt, gebruiken hangt helemaal van de persoonlijke situatie af. Bij de ene vrouw zal de zwangerschapsbroek al na een week uit haar garderobe zijn verdwenen terwijl een ander deze nog enkele weken wil blijven dragen.

naturaplaza superfoods banner