Take a fresh look at your lifestyle.

Comfortabele kledij tijdens je zwangerschap? Het bestaat!

In het verleden was een zwangere vrouw vaak al van verre te herkennen aan de enorme soepjurk die zij droeg. Hierin had haar buik weliswaar alle ruimte om te groeien maar erg flatteus was een dergelijk kledingstuk zeker niet. Vandaag de dag is er gelukkig veel veranderd en loopt de zwangerschapskleding min of meer gelijk, qua trends, gelijk aan de normale confectiekleding.

single reizen online banner

Comfort

Tegenwoordig wordt zwangerschapskleding niet alleen aangepast aan de nieuwste trends op modegebied, ook zijn de meeste kledingstukken zo gemaakt dat het draagcomfort op een belangrijke plaats is komen te staan. Zo krijgt bijvoorbeeld de, alsmaar groter wordende, buik van de zwangere vrouw alle ruimte maar wordt daarnaast ook op een vrouwelijke manier geaccentueerd. Je ziet er niet alleen erg leuk uit tijdens je zwangerschap, de kleding die je draagt biedt ook nog veel draaggemak.

Extra steun

Niet alleen de buik van een zwangere vrouw wordt zwaarder, en heeft dus meer ondersteuning nodig, ook haar borsten kunnen tijdens haar zwangerschap wel wat extra steun gebruiken. Een goede zwangerschapsbeha zal door de steun die aan de borsten wordt gegeven er ook voor zorgen dat klachten zoals pijn wat worden verlicht.

bewust puur banner

Verstelbaar

De meeste zwangerschapskleding, en dan vooral broeken en rokken, kun je gemakkelijk aanpassen aan de omvang van je buik. Dit doe je met behulp van knoopjes of elastiek. Op die manier kun je heel de zwangerschap gebruik blijven maken van dezelfde kleding zonder dat deze begint te knellen of volledig uit model
raakt door je groeiende buik.

Rekbare stof

Een ander belangrijk voordeel van veel zwangerschapskleding is dat deze is gemaakt van rekbare stof. Dit voorkomt eveneens knellen en het verlies van de pasvorm. Hoe hard je buik ook groeit, de stof zal soepel om je lichaam blijven zitten en comfortabel aan blijven voelen.

Aanschaf zwangerschapskleding

Vroeger diende je naar een speciale boetiek voor zwangere vrouwen te gaan om je zwangerschapskledij aan te schaffen. Dit is tegenwoordig wel anders. Veel grote kledingmerken hebben namelijk een eigen zwangerschapslijn ontwikkeld en zijn daardoor in meer winkels te verkrijgen. Zelfs op het internet vind je een enorm aanbod aan zwangerschapskledij die niet alle mooi is maar zeker ook erg comfortabel zit. Je hoeft je dus absoluut niet meer in kleding te wringen die niet lekker zit omdat je toevallig op dat moment in blijde verwachting bent.

naturaplaza superfoods banner