Take a fresh look at your lifestyle.

5 trends op het gebied van vloeren

5 trends op het gebied van vloeren

Als we het over wonen en interieur hebben, dan denk je al gauw aan meubels en accessoires. In de badkamer draait het toch vooral om sanitair en in de slaapkamer is de keuze voor bed en matras zeker van belang. Maar er is iets wat nog veel belangrijker is voor de sfeer in huis: de vloer. De vloer is in elke ruimte belangrijk, of je het nu over de badkamer of de keuken hebt, of over de woonkamer of de slaapkamer. Maar wat zijn momenteel nu de trends op het gebied van vloeren? Hieronder hebben wij 5 trends voor je verzameld.

single reizen online banner

1. Een pvc-vloer

Kunststof vloeren zijn helemaal in opkomst en pvc-vloeren staan momenteel beslist op nummer 1 als het om populaire vloeren gaat. Deze vloer is gemakkelijk te onderhouden, gaat lang mee en is geluiddempend. Ideaal wanneer je in een appartement of tussenwoning woont. De pvc-vloeren van nu zijn al zo ver ontwikkeld dat je het verschil met een echte houten vloer bijna niet meer ziet. Ook de pvc-vloer heeft een geheel eigen, authentieke uitstraling die je interieur compleet maakt.

2. Een laminaatvloer

Een laminaatvloer is vergelijkbaar met een pvc-vloer. Het belangrijkste verschil is dat een pvc-vloer geschikter is voor vloerverwarming, omdat het materiaal warmte doorlatend is. Een laminaatvloer heeft deze eigenschap in veel mindere mate en wordt dus doorgaans niet gebruikt wanneer er vloerverwarming in een ruimte is. Verder is een laminaatvloer ook gemakkelijk in het onderhoud en gaat deze lang mee. Een laminaatvloer is er in allerlei uitvoeringen, waardoor er altijd wel een vloer voor jouw interieur te vinden is.

bewust puur banner

3. Een tegelvloer

Tegels zullen altijd wel een prima keuze blijven voor het interieur. Deze vloeren zijn gemakkelijk in het onderhoud en bovendien zeer stevig. Van een tegelvloer kun je echt vele jaren plezier hebben. Omdat een tegelvloer gemakkelijk schoon te maken is, zie je dit soort vloeren vaak in een badkamer of keuken. Ook in een woonkamer of slaapkamer is het echter een prima keuze. Ook tegels zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten, dus de keuze is zeer uitgebreid.

4. Een houten vloer

Een natuurlijk interieur is het helemaal en als je dat echt af wilt maken, dan hoort daar gewoon een houten vloer. Een houten vloer heeft wel wat meer onderhoud nodig dan de bovenstaande vloeren. Daar dien je zeker rekening mee te houden. Maar als je voor hout kiest, dan kies je wel voor een echt unieke vloer. In het hout zie je vaak allerlei tekeningen en nerven die echt voor een speciaal effect zorgen. Bovendien kan een houten vloer ook weer in allerlei patronen worden gelegd.

5. Een parketvloer

Een parketvloer is een wat duurder type vloer die in principe wel wat onderhoud nodig heeft. Maar als je de vloer goed onderhoudt, dan gaat deze ook weer vele jaren mee. Een parketvloer is er in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor massief parket, waarbij het parket volledig uit natuurlijk materiaal bestaat, of voor samengesteld parket, waarbij er naast natuurlijk materiaal ook nog multiplex is gebruikt.

naturaplaza superfoods banner