Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe werkt de Corona blaastest?

Werkt de corona blaastest al?

Een aantal maanden geleden was er veelbelovend nieuws over testen met de corona blaastest. Sindsdien hebben we hier niet veel meer van gehoord. Hoe staat er nu eigenlijk mee?

single reizen online banner

De corona blaastest is officieel nog steeds niet landelijk in gebruik genomen. Het is op het moment van schrijven dat er hier en daar nog wel testen worden uitgevoerd met de blaastest maar dat is niet helemaal duidelijk.

De corona blaastest zou een mooi alternatief zijn voor de reguliere PCR test en zou ook veel sneller kunnen werken omdat de uitslag vrij direct al bekend zou zijn. De test was stopgezet door wat problemen met de betrouwbaarheid ervan.

De verwachting is wel dat de testen zullen worden afgerond en de blaastest in gebruik zal worden genomen. De vraag alleen is wanneer dat precies gaat gebeuren.

bewust puur banner

Blaastest vs PCR test

Het verschil met een gewone pcr test en een blaastest zit hem vooral in de snelheid van de uitslag. Zo zou de blaastest al binnen enkele seconden uitslag kunnen geven en moet je vaak wat langer wachten op bijvoorbeeld de PCR sneltest.

Daarnaast is het ook een heel verschil om even te blazen op een tuutje of dat er iemand met een hele lange wattenstaaf in je neus komt om wat slijm af te nemen. Zeker bij kinderen was en is dit nog steeds een grote hindernis om vrijwillig te laten testen.

Het zou dan ook voor hen een hele vooruitgang zijn als de blaastest binnenkort op de markt komt zodat het testen veel minder erg wordt.

Nu is er al wel een korter wattenstaafje wat voor kinderen gebruikt kan worden ipv de lange wattenstaven. Dit scheelt bij heel veel kinderen al een slok op een borrel.

naturaplaza superfoods banner