Take a fresh look at your lifestyle.

Homeopathische behandelingen voor diarree

Ondanks dat homeopathische middelen door beoefenaars van de alternatieve geneeskunde in bepaalde gevallen aan worden bevolen voor de behandeling van diarree, zou homeopathie de conventionele zorg absoluut niet mogen vervangen of uitstellen. Op het moment dat je last hebt van de symptomen die duiden op diarree, dan is het van belang om je huisarts te hierover te raadplegen. Aanhoudende, ernstige of bloederige diarree dien je zelfs direct door een arts te laten beoordelen. Niet behandelde, ernstige uitdroging en een verlies van elektrolyten kunnen zich immers in rap tempo ontwikkelen.

single reizen online banner

Homeopathisch middel tegen diarree: aloë

Diarree die gepaard gaat met gasvorming in de darmen. Dit betekent dat je last kunt hebben van gerommel en geborrel in je buik voelt voordat je je moet gaan ontlasten. Het kan zelfs gebeuren dat je ongewild ontlasting produceert tijdens het laten passeren van dit darmgas (het laten van een wind).

Homeopathisch middel tegen diarree: arsenicum-packing

Branderig aanvoelende diarree die gepaard gaat met een gevoel van extreme vermoeidheid, angstigheid, rusteloosheid, misselijkheid en braken kan wellicht vragen om voor deze remedie te kiezen. Een arsenicum-packing is namelijk het meest belangrijke homeopathische middel tegen diarree die het gevolg is van bedorven of besmet voedsel en zogenaamde reizigersdiarree. Je kunt in dit geval dorst hebben en kleine slokjes water willen drinken en je tevens beter voelen wanneer je een warme packing op je buik legt. Daarnaast kun je ook last van krampende buikpijn hebben en je slechter voelen wanneer je iets kouds drinkt of eet. Je ontlasting is in dit geval waterig van aard.

Homeopathisch middel tegen diarree: ipecacuanha

Een homeopaat kan ipecacuanha aanraden als er sprake is van ernstige diarree die gepaard gaat met misselijkheid of braken. Er kan eveneens een scherpe pijn en voordurende darmsamentrekkingen met ontlasting optreden. De diarree ziet er in dit geval vaak slijmerig, schuimig of groen uit.

bewust puur banner

Homeopathisch middel tegen diarree: fosfor

Deze homeopathische remedie aan kan worden bevolen voor mensen die last hebben van diarree die iemand volledig uit kan putten, maar die in de regel niet gepaard zal gaan met pijnklachten. Het rectum voelt hierbij zwak aan. In de meeste gevallen is er sprake van veel dorst en een duidelijk zwak en leeg gevoel in de buik. Je voelt je doorgaans beter wanneer je slaapt en wanneer je iets kouds eet of drinkt.

Homeopathisch middel tegen diarree: podophyllum

Veel waterige, aanhoudende en spuitende diarree die gepaard met een heleboel gasvorming in de darmen, zal ervoor zorgen dat je je slechter gaat voelen als het warm is, wanneer je in beweging bent en nadat je iets hebt gegeten of gedronken. Nadat je je hebt ontlast, kunnen de ernstige buikkrampen en het gerommel wat zijn verlicht, maar je voelt je verder zwak, vermoeid en leeg totdat je opnieuw de aandrang voelt om je te ontlasten.

Homeopathisch middel tegen diarree: zwavel

Er is een duidelijke sprake van een enorme drang die vaak ’s morgens erger is. Je hebt daarnaast vaak een branderig gevoel aan je anus, maar ook jeuk of pijn kunnen zich op deze plaats manifesteren. Zodra de ontlasting je rectum passeert, dan zal deze branderig aanvoelen en de diarree kan een zeer onaangename geur hebben.

Homeopathie gebruiken bij diarree

Vanwege een gebrek aan ondersteunend onderzoek, is het te vroeg om homeopathie aan te raden als een behandelvorm van diarree. Op het moment dat je van plan bent om homeopathische middelen (of een andere vorm van alternatieve geneeskunde) te gaan gebruiken, dan is het altijd verstandig om eerst je huisarts om advies te vragen/ Het opeigen houtje gaan behandelen van ongeacht welke aandoening, en het vermijden of uitstellen van de reguliere medische zorg, kan immers zeer ernstige gevolgen met zich meebrengen.

naturaplaza superfoods banner