Take a fresh look at your lifestyle.

De nieuwe trend voor een mooie tuininrichting

Alles over een mooie tuininrichting

Je tuin moet een aangename omgeving zijn waarin je kunt ontspannen, waar plek is voor een hobby en waar je gezellig kunt zitten met vrienden of familie. Hoe je je tuin precies inricht, is natuurlijk afhankelijk van je wensen en de beschikbare ruimte. In deze blog geef ik je een paar leuke tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van je tuin. Een mooie tuininrichting hoeft niet duur te zijn. Koop bijvoorbeeld een tuin set van steigerhout of een omheining van robinia.

single reizen online banner

Bestrating

Allereerst is het belangrijk dat je tuin deels bestraat is. Zo heb je een stevige en rechte plek voor een terras, tuinpad en eventueel nog een extra zitje of relaxruimte. Kleine tuinen zie je vaak in steden en dichtbebouwde gebieden. Inkijk van buren en schaduw zijn meestal de problemen bij de inrichting van een dergelijke tuin. Kies echter niet voor te veel tegels in je tuin. Dan wordt het onnatuurlijk. Door zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je tuin, kun je het beste een terras aanleggen waar je de minste inkijk hebt. Als je die optie niet hebt, kun je kiezen voor speciale doeken die je op kunt hangen. Deze beschermen je ook meteen tegen de felle zon in de zomer.

tuintrends bestrating

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Een mooie tuininrichting kan ook duurzaam. Wat dacht je van een bankje van robinia of een omheining van kastanje hout? Je kunt kiezen voor een buitentafel met fijne zitstoelen of een loungeset, beide kan natuurlijk ook! Het is belangrijk dat je lekker buiten kunt zitten. Tuinmeubelen online bestellen is een optie. Je kunt dan rustig thuis de verschillende mogelijkheden bekijken. Niet alleen het model is belangrijk, maar ook de materialen.

bewust puur banner

tuinset online

Je wilt je tuinset zo lang mogelijk gebruiken. Afhankelijk van welke tuinset jij kiest, is het verstandig om er ook een hoes bij te bestellen. Een hoes beschermt je nieuwe tuinset tegen regen, fel zonlicht, bladeren en andere rommel. Ook voorkom je zo dat de kat van je buren lekker op je tuinset gaat slapen en alles onder de haren komt te zitten.
De tuinset van vidaXL is zeer geschikt om te plaatsen in je tuin. De winkel heeft enorm veel keuze en bezorgd de producten bij je thuis. De Tuinmeubelen zijn voordelig geprijsd en worden snel geleverd.

Beplanting

Een mooie tuininrichting in een natuurlijke tuin. Naast een fijne tuinset is beplanting ook bepalend voor de uitstraling van je tuin. Steeds meer mensen kiezen voor een tuin die helemaal bestraat is. Dat is natuurlijk fijn qua onderhoud, maar goed voor de vele regenval is het niet. Probeer daarom ook eens om wat stukjes groen te verwerken in je tuin. Een klein stuk gras, gezellige bloemen of sierlijke grassen geven een luxe uitstraling in je tuin en zijn eenvoudig te onderhouden. Je kunt ook leuke dingen aan je schutting hangen, dit kun je eenvoudig zelf maken. Haal bijvoorbeeld ergens een oude pallet op en maak hier een leuke kruidenhouder van voor aan de schutting.

Woonidee<>h2>
Heb je ideeën en inspiratie nodig over het inrichten van je woning of tuin? Wil je weten hoe jij je woning duurzaam kunt verbouwen? Op Woonidee vind je veel informatie over wonen, verbouwen en het inrichten van je woning. Je vind er ook informatie over bijvoorbeeld het inrichten van een babykamer of kopen van de beste Auping bedden.

naturaplaza superfoods banner