Take a fresh look at your lifestyle.

DNA test om je beauty en looks te verbeteren?

Genetica is tegenwoordig niet alleen meer een wetenschappelijke aangelegenheid, maar wordt ook gebruikt voor beauty doeleinden. Je hoort het steeds meer voorbij komen en misschien wordt het ooit wel een product om af te halen in de supermarkt: een DNA test.

single reizen online banner

In de VS is het tegenwoordig al erg populair waarbij je met genetische testpakketten meer te weten kunt komen over je huid en haar. Voor een paar honderd euro kun je een DNA test thuis laten bezorgen, waarbij je resultaten kunt ontdekken die je levenslang zouden kunnen helpen. Maar heb je er ook echt iets aan? Of is het meer gebaseerd op een goede marketingtruc?

Inzicht in genetische samenstelling

De meeste mensen zijn wel bekend met een DNA onderzoek waarbij je kunt achterhalen of er een erfelijke ziekte in de familie voorkomt. Ook kun je met zo’n test meer over je voorouders te weten komen én of de man van je dromen nu wel echt de vader is van je kindje.

vrouw in de herfst

Een DNA geeft normaliter antwoord op zeer belangrijke vragen die je misschien wel een leven lang bezig kunnen houden. Tegenwoordig kun je ook een DNA test uitvoeren voor zaken die iets minder prioriteit hebben. Zo zijn er beauty bedrijven in opkomst die pakketten aanbieden om inzicht te krijgen in de genetische samenstelling van je haar of huid. Op basis van deze uitslagen kun je passende cosmetica aangeboden krijgen.

bewust puur banner

Huid- en haarproblemen ontdekken

Onze cellen bevatten nucleair DNA, wat ons vertelt wat te doen, hoe te groeien en hoe te vermenigvuldigen. Zo bevatten vrijwel alle cellen in ons lichaam erfelijk materiaal, met uitzondering van rode bloedcellen en bloedplaatjes. Deze hebben geen celkern en dus ook geen DNA. Maar hoe werkt dat nu precies? Er wordt gezegd dat je eigen DNA veel kan vertellen over je huid en je haar. Op basis van deze uitslagen, kun je dus niet alleen passende cosmetica vinden, maar ook de juiste shampoo gebruiken om de structuur van je haar te verbeteren.

vrouw in zwart wit met mooi haar

Marketingtruc of werkt het écht?

Is je huid juist vettig of droog? Krijg je snel last van haaruitval of heb je het gevoel dat je snel grijs wordt? Of deze beauty DNA test nu echt van toegevoegde waarde kan zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Want, kun je nu aan de hand van een simpele test bepalen welke manieren het beste zijn om bijvoorbeeld huidproblemen aan te pakken?

Bij een beauty DNA test ontstaat er een genprofiel waarin staat uitgelegd hoe je huid en haar eruit zien, aanvoelen en reageren op de verschillende aandoeningen. Met deze test kun je details ontvangen die je vervolgens weer kunt gebruiken om je schoonheidsroutine aan te passen. Of het nu echt werkt laten we in het midden, maar bedenk goed of je in de toekomst gebruik wilt maken van deze nieuwe ontwikkelingen. Ben je niet gewoon goed zoals je nu bent?

naturaplaza superfoods banner