Take a fresh look at your lifestyle.

(Zwarte) nagellak bij mannen. Een trend op festivals.

Nagellak bij mannen, een tijdje geleden was er veel over te doen in het nieuws. Weet je nog, die jongen die niet achter de kassa mocht werken omdat hij nagellak droeg? De meningen over dit onderwerp lopen nogal uiteen. Maar een ding is zeker: nagellak bij mannen is hartstikke hip en een echte trend op festivals.

single reizen online banner

Nagellak en zijn historie

Je ziet anno 2022 nog steeds voornamelijk vrouwen met nagellak op. De klassieke rode nagels, maar ook allerlei hippe kleuren en zelfs printjes komen voorbij. Maar wist je dat we al heel lang nagellak gebruiken? Er wordt zelfs gedacht dat rond 3000 voor Christus al nagellak werd gedragen. Door zowel mannen als vrouwen! Maar dan wel voornamelijk door leden van het koninklijke families. Zij lakten hun nagels in bepaalde kleuren om hun macht en status te uiten.

Make-up is niet alleen voor vrouwen

De scheiding tussen man en vrouw wordt steeds kleiner. Steeds meer mannen laten hun wenkbrauwen doen, gebruiken allerlei beautyproducten, verzorgen hun huid en dragen dus ook make-up. Dus ga je make-up bestellen bij HEMA? Vraag dan voor de zekerheid even of je man ook iets nodig heeft.
In celebrity land zagen we al heel veel mannen met nagellak voorbijkomen. En dat is echt niet iets van de laatste jaren! Denk eens aan David Bowie en Kurt Cobain. Zij waren hun tijd dus al ver vooruit! Vandaag de dag lopen er veel meer mannen rond met goed gemanicuurde handen, Harry Styles bijvoorbeeld.

bewust puur banner

stel met versieringen

Mannen en nagellak

Mannen lakken om allerlei redenen hun nagels. Zo lakken basketballers hun nagels zwart met beschermende lak, omdat er vaak op hun tenen wordt getrapt. Ook had je een aantal jaren geleden de Australische beweging ‘Polished Man’. Deze groep mannen lakte hun nagels om geld in te zamelen voor mishandelde en misbruikte kinderen. Ze lakten 1 nagel van hun hand en moedigden andere mannen aan om dit ook te doen.
Anno 2022 zie je steeds vaker mannen met nagellak. En dat zijn echt niet alleen maar muzikanten, homo’s of metromannen. Nagellak is hip en een echte trend op festivals. Wist je dat er zelfs nagelsalons speciaal voor mannen zijn?

Nagellak is dus iets wat al jaren gebruikt wordt. Niet alleen door vrouwen, maar dus ook zeker door mannen! Nagels kunnen de look van je kledingstijl heel erg bepalen, en sowieso zijn goed verzorgde handen heel belangrijk voor een verzorgde uitstraling. Ook bij mannen!

naturaplaza superfoods banner