Take a fresh look at your lifestyle.

Tips om een fijne beautyhoek te creëren in huis

Hoe fijn zou het zijn om altijd voldoende plek te hebben voor al je make-up, verzorgingsproducten en parfum? Een plekje waar je je heerlijk kunt terugtrekken en lekker kunt make-uppen. Even het verstand op nul en gewoon genieten. Jezelf in de watten leggen. Dat is de droom van bijna iedere vrouw. Een eigen beautyhoek waar alles kan en mag.

single reizen online banner

Is dit ook jouw grote droom? Dan hebben we goed nieuws. Een beautyhoek is namelijk in vrijwel elke woning te realiseren. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet beginnen en hoe je dit precies moet aanpakken. Met behulp van de volgende tips moet dit zeker lukken.

wellness behandeling in hotel

Goed licht

De juiste verlichting is van essentieel belang voor jouw beautyhoek. Als fashionista weet je waarschijnlijk als geen ander hoe belangrijk het is om van goed daglicht te genieten als je kleding past of je make-up doet. Zo zie je de kleuren immers veel beter. Daarom is het belangrijk dat je je beautyhoek ergens plaatst waar voldoende raampartijen aanwezig zijn en je dus over genoeg natuurlijk daglicht beschikt. Natuurlijk wil je in de avond ook rustig je make-up af kunnen halen. In dat geval is fijne sfeerverlichting met behulp van led spotjes bijvoorbeeld weer een goede keuze. Ook handig wanneer er in de winter weinig licht in huis is.

Creëer je een beautyhoek bij een grote raam? Houd er dan ook rekening mee dat het licht soms kan hinderen. Bijvoorbeeld als de zon fel in je ogen schijnt. Je kunt dit probleem echter eenvoudig oplossen door voor de juiste raambekleding te kiezen. Kies voor raambekleding waarbij je eenvoudig met de hoeveelheid zonlicht in huis kan spelen.

bewust puur banner

opleiding visagie

Een prettige stoel

Het verschilt waarschijnlijk per dag hoeveel tijd je kwijt bent aan het aanbrengen van je make-up. De ene keer kies je voor een snelle neutrale look en ben je zo klaar, de andere keer pak je echt uit voor bijvoorbeeld een feestje en zit je bijna een uur te make-uppen. Dan is het wel prettig als je ondertussen ook gewoon lekker kunt zitten. Een prettige stoel is dan ook echt een must. Kies hierbij voor extra comfort en let tegelijkertijd ook goed op of de stoel wel praktisch genoeg is. Je moet goed rechtop kunnen zitten. Eventueel is het ook handig om voor een verstelbare stoel te kiezen. Zo kan je wellicht iets beter in de spiegel kijken.

nagelstyliste

Voldoende opbergruimte

Een beautyhoek hoort er echt rustgevend en uitnodigend uit te zien. Dan is het dus wel belangrijk dat alles na gebruik weer netjes opgeruimd kan worden. Daarom is voldoende opbergruimte een ware must. Kies bijvoorbeeld voor een kaptafel met extra lades of gebruik bakjes om make-up en verzorgingsproducten in te bewaren. Dat ziet er heel verzorgd uit. Heb je inmiddels ook al een hele verzameling parfum? Gebruik dan een kruidenrekje. Dit is een handige manier om alles fijn in het zicht te bewaren en tegelijkertijd netjes op te bergen.

naturaplaza superfoods banner