Take a fresh look at your lifestyle.

Koffie, het onmisbare beautyproduct.

Koffie, de meeste mensen kunnen en willen niet zonder. Ten onrechte denken we vaak dat koffie niet goed voor ons is. Maar wist jij dat koffie vol antioxidanten zit? En koffie kun je ook nog eens op allerlei manieren als beautyproduct gebruiken.

single reizen online banner

Is koffie drinken gezond?

We horen vaak om ons heen dat je niet te veel koffie moet drinken. Maar is dat niet met alles zo? “Te” is nooit goed, zei mijn oma altijd. En ze had gelijk, je bent te druk bijvoorbeeld. Een glas wijn is heerlijk, maar van dat glas te veel heb je morgen spijt. En dat geldt dus ook voor koffie. Want koffie kan ook heel goed voor je zijn!

koffiebonen

In koffie zit namelijk kalium, die ervoor zorgt dat je huid ook van binnenhoudt gehydrateerd wordt. Daarnaast zit er vitamine E in koffie, waardoor jij wordt beschermd tegen Uv-straling. Dat er cafeïne in zit is zelfs positief, want dit heeft een vaatverwijdend effect. De bloedtoevoer naar je hersenen stijgt hierdoor. Jij krijgt er meer energie van, maar ook het vocht in je lichaam wordt beter afgevoerd. Te veel cafeïne kan zorgen voor slaapproblemen, maar een paar kopjes koffie op een dag zijn dus eigenlijk heel goed voor je!

bewust puur banner

Koffie is goed voor je haar

Niet alleen koffiedrinken is dus met mate goed voor je. Maar je kunt koffie ook heel goed gebruiken als beautyproduct. Voor je haar bijvoorbeeld. Zet een sterke kop koffie, laat deze afkoelen en giet het over je haar. Daarna spoel je het uit en zul je zien dat je haar extra glanst en er gezonder uit ziet.

gezellig aan de koffie

Koffie gebruiken voor een stralende huid.

Wist je dat je ook hele goede scrubs en maskertjes kunt maken van koffie? Zet jij nog heerlijke filterkoffie? Dan kun je het koffiedik gebruiken als scrub. Het is geschikt voor je hele lichaam en het gaat ook nog eens cellulitis tegen. Gebruik de scrub onder een warme douche, dan zijn de poriën van je huid open en kan de cafeïne goed worden opgenomen. Ook kun je de filterkoffie rechtstreeks uit het pak gebruiken, als je het mengt met een beetje olie heb je de perfecte koffiescrub. Precies ditzelfde kun je ook doen als masker. Smeer het koffiedik op je gezicht, laat het een paar minuten zitten en spoel het af. Goed voor een stralende huid, de koffie versnelt je bloedstroming en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Smeer een beetje onder je ogen en je zult veel minder zichtbare wallen hebben.

Behalve als beautyproduct en om het op te drinken kun je nog veel meer met koffie. Katten en slakken uit je tuin weren bijvoorbeeld. Maar ook vieze geurtjes verdrijven en aangekoekte pannen weer schoon krijgen. Zorg dat altijd dat je koffie in huis hebt, zelfs als je het niet drinkt is het onmisbaar.

naturaplaza superfoods banner