Take a fresh look at your lifestyle.

Relatiedipje? Zo kom je eruit!

Elke relatie heeft weleens een dipje. Vaak gaat het goed en zijn jullie helemaal verliefd, maar na langere tijd samen loop je het risico om in een sleur te komen. Jullie merken dat de spanning een beetje weg is en dat het allemaal wat saai begint te worden. Gelukkig is dit niks om je zorgen over te maken. Sterker nog, het hoort er bij. Toch is het goed om een dipje op tijd op te merken en hier iets aan te doen. Zo vinden jullie snel de vonk weer terug en voorkomen jullie dat het dipje omslaat in iets permanents. Wil je weten hoe je uit een sleur komt? Lees dan vooral even verder!

single reizen online banner

Blijf actief in de slaapkamer

Een dipje gaat vaak gepaard met een gebrek aan intimiteit. Helaas zorgt dit er ook voor dat het dipje alleen maar erger wordt. Het is dus belangrijk om het leuk te blijven houden in de slaapkamer. Het kan echter zijn dat de spanning er na al die jaren vanaf is. Niet gek ook, als het altijd hetzelfde is. Kijk dan ook eens of je samen iets nieuws kunt proberen, zoals bdsm toys. Door een beetje te experimenteren zul je al snel merken dat het weer leuk en spannend wordt, zoals het was toen jullie net samen waren. Dit zal zeker een positief effect hebben op jullie relatie.

relatiedip weinig intimiteit

bewust puur banner

Verras elkaar wat vaker

Toen jullie net samen waren deden jullie er waarschijnlijk nog alles aan om elkaar blij te maken. Helaas verdwijnt dit bij veel stellen na verloop van tijd. De relatie wordt dan als vanzelfsprekend gezien. Dit is zonde, want zo ontstaat het dipje. Zit je in dipje? Probeer elkaar dan weer eens wat vaker te verrassen. Gedraag je alsof je pas net begint met daten en de ander nog voor je moet winnen. Je zult zien dat dit erg gewaardeerd wordt en je zo de vonk snel weer teruggevonden hebt.

wellness behandeling

Zorg voor meer quality time

Tot slot is het ook belangrijk om weer wat meer tijd in elkaar te investeren. Wanneer je samenwoont, vergeet je vaak om nog echt tijd voor elkaar te maken. Je ziet elkaar immers toch elke dag. Waarom zou je dan nog speciale avonden plannen? Hier gaat het helaas mis. Ook als je samenwoont en elkaar elke dag ziet blijft het erg belangrijk om regelmatig echt de tijd voor elkaar te nemen en samen iets leuks te doen. Plan bijvoorbeeld standaard eens in de zoveel tijd een date-avond. Hou deze avond beiden vrij en ga samen iets leuks doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan uit eten, maar je kan ook gewoon thuis blijven en samen een film kijken. Zolang jullie maar echt samen zijn en elkaar echt de volle aandacht geven. Je zult zien dat dit je relatie beter zal maken.

naturaplaza superfoods banner