Take a fresh look at your lifestyle.

4x tips hoe jij je haar het beste kunt verzorgen

Zit jouw haar de laatste tijd wat futloos en ziet het er niet gezond uit? Dan wordt het tijd om je haar goed te verzorgen. Er zijn veel mooie producten en verzorgingslijnen te koop. Deze kunnen soms best prijzig zijn. Tip: kijk voor goede Black Friday aanbiedingen, zo haal jij de beste deals in huis! Ook andere apparaten die jouw haar kunnen laten stralen zijn dan voordelig te koop. Denk bijvoorbeeld aan een Dyson Airwrap Black Friday deal. Waarbij je altijd met een volumineuze haarstijl de deur uit loopt. Maar voor nu gaan we eerst 4 tips benoemen waarmee je je haar goed kan verzorgen. Lees snel verder!

detox sapkuur banner

Tip 1. Haren wassen

Het zo min mogelijk je haren wassen klinkt waarschijnlijk niet vreemd in de oren… Het is een veel voorkomende tip die eigenlijk overal wordt gegeven. Als je het haar te vaak wast verliest het namelijk essentiële oliën die het haar gezond houden. Probeer dan ook zo lang mogelijk het wassen uit te stellen. Lukt dat écht niet? Dan zou je eventueel ook een goede droogshampoo kunnen gebruiken. Als je het dan eenmaal wast doe dat dan met shampoos die zo min mogelijk sulfaten of parabenen bevatten. Deze chemicaliën in shampoo zijn niet alleen ongezond voor jou, maar ook schadelijk voor het milieu.

haren wassen

Tip 2. Haarmasker

Wanneer je het haar wast, verzorg je haar dan af en toe ook door middel van een haarmasker. Een masker zorgt voor een beschermlaagje over het haar. Hierdoor breekt je haar minder snel en blijft het langer mooi. Een haarmasker voedt het haar en beschermd het tegen de hitte van de föhn en de stijl- en krultangen en andere dingen van buitenaf.

bewust puur banner

Tip 3. Ga regelmatig naar de kapper

Het haar blijft ook gezonder als je het regelmatig laat knippen. Elke minuut groeien er haren bij, dus binnen no time heb jij weer lang haar! Gemiddeld moet je om de 6 tot 8 weken eigenlijk al weer naar de kapper. Wist je dat?

naar de kapper

Tip 4. Gezondheid

Ook je gezondheid heeft invloed op je haar. Drink dus voldoende water en eet voedingsrijk. Hierdoor wordt niet alleen jij gezonder, maar dus ook je haar. Daarnaast kunnen ook verschillende vitamines helpen bij het versterken en gezond maken van je haar. Eet vooral veel voeding waar Vitamine C in zit. Daarbij hebben ook ijzer, biotine, proteïne en essentiële vetzuren een belangrijke rol in het krijgen van gezond haar.

Probeer deze tips te gebruiken om een ritueel van te maken. Hierdoor zal jij langdurig profijt hebben van een gezonde coupe.

naturaplaza superfoods banner