Take a fresh look at your lifestyle.

Smartwatches en wearables hebben steeds meer aandacht voor mode

SmartwatchEr was een tijd dat smartwatches zich vooral focusten op avonturiers en sportlui. Zij hebben vaak heel wat snufjes nodig, met inbegrip van een hoogtemeter en een ingebouwd kompas. De nieuwste generatie smartwatches bewijst echter dat een slim horloge ook stijlvol kan zijn.

single reizen online banner

Niet voor niets zie je ze steeds vaker verschijnen in het assortiment dameshorloges. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld een kijkje neemt op de website Horloge.nl | horloge dames. We leggen uit wat een smartwatch is en hebben het over de nieuwste trends op het gebied van smartwatches. Bovendien tonen we aan hoe wearables en mode steeds meer samen lijken te gaan.

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een slim horloge dat verschillende doelen dient. Zo kan je een smartwatch gebruiken om een aantal gezondheidsparameters bij te houden. Je draagt ze bij het sporten en je ziet meteen de afgelegde afstand, je gemiddelde hartslag en het geschatte calorieverbruik.

De nieuwste generatie smartwatches kan echter flink wat extra en is eerder het verlengde van je smartphone. Je bent dan meteen op de hoogte van berichtjes, je navigeert door de stad, je zet eenvoudig je favoriete deuntjes op en je betaalt contactloos en dit alles zonder dat je je smartphone of portemonnee hoeft boven te halen.

Sportief maar toch stijlvol

Een slim sporthorloge is steeds moeilijker te onderscheiden van een klassiek horloge. Neem bijvoorbeeld de Lily Classic, een garmin horloge van Horloge.nl. Deze horloges hebben een subtiel design en een leren band.

De kunststofkast en de leren band zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en op het eerste gezicht verschilt dit kwaliteitsuurwerk maar weinig van een klassiek uurwerk. Echter, het is een 5ATM-smartwatch die bijvoorbeeld ook de hartslag bijhoudt.

bewust puur banner

Het is een echt sporthorloge dat qua design toch compleet anders is dan wat we bij de eerste Fitbits zagen. Hierdoor past het veel beter bij je alledaagse look.

Een van de favoriete gadgets van jongeren

De markt voor smartwatches groeit al een aantal jaren. Dit blijkt onder meer uit onderzoek van ResearchAndMarkets.com. Onder meer de introductie van de Qualcomm Snapdragon Wear 3100-processor en de vele extra mogelijkheden die het biedt, was volgens de onderzoekers een echte gamechanger.

Toch heeft hetzelfde onderzoek het ook over een aantal euvels die te overwinnen zijn. Vooral de complexiteit is daarbij een struikelblok. Hierdoor is de smartwatch vaak een minder goed idee voor eigentijdse en modebewuste senioren, terwijl vooral jongeren de smartwatches lijken te omarmen.

Wearables en mode zullen steeds vaker samengaan

De smartwatch blijft een mooi voorbeeld van hoe technologie en mode hand in hand kunnen gaan. In een wereld waarbij wearables aan belang zullen winnen – denk maar aan de slimme brillen die via Chinese webwinkels als AliExpress vlotjes hun weg naar Europa vinden –, is dat niet meer dan logisch.

Geheel nieuw is het echter niet. Al in 1967 creëerde modeontwerper Pierre Cardin een kledingcollectie met ingebouwde ledlichtjes. Later kwam er het tshirtOS, het eerste programmeerbare shirt. Of we uiteindelijk allemaal programmeerbare shirts zullen dragen, valt moeilijk te voorspellen. Maar het toont wel aan dat mode en technologie ook samen de toekomst kunnen schrijven.

naturaplaza superfoods banner