Take a fresh look at your lifestyle.

Tips voor betaalbare kerstcadeaus!

December is een hele gezellige maand, maar ook een hele dure maand. Zeker met de boodschappen, brandstof en energieprijzen die de pan uit reizen wordt het kopen van cadeaus een steeds grotere uitdaging. Daarom vind je hier tips voor betaalbare kerstcadeaus!

single reizen online banner

Tips voor betaalbare kerstcadeaus

  • Wacht niet tot het laatste moment: natuurlijk vind je in december overal aanbiedingen, en heb je eind november veel Black Friday deals. Maar als je alles in de laatste weken voor kerst moet kopen heb je in die maand ook heel veel uitgaven. Probeer daarom al eerder te beginnen met cadeaus kopen, zodat je die uitgaven een beetje kunt spreiden.
  • Maak gebruik van kortingscodes: veel winkels hebben kortingscodes waarmee je veel geld kunt besparen. Ben je op zoek naar extra korting? Check dan altijd even of er ergens een kortingscode voor te vinden is.
  • Houd verlanglijstjes bij: weet je al lang van tevoren voor wie je cadeautjes moet kopen? Dan is het handig om verlanglijstjes bij de houden. Zie je gaandeweg het jaar iets wat in de aanbieding is en op een lijstje staat? Dan kun je het vast kopen. Houd wel even bij wat je al voor wie hebt gekocht (en waar je het hebt verstopt), anders zie je tegen kerst door de (kerst)bomen het bos niet meer.
  • Geef een zelfgemaakt cadeau: wil je iemand een etentje geven? Kook dan lekker zelf en tover je eetkamer om tot een restaurant, scheelt een heleboel geld! Ook kun je zelf een mooi fotoalbum maken, of iets lekkers bakken. Of maak een mooie armband of ketting. Een mooi cadeau hoeft niet duur te zijn, en het is ook nog eens extra persoonlijk.
  • Bewaar gekregen cadeautjes die niet naar je smaak zijn, of die je misschien al hebt en geef ze door. Let er wel even op dat je bijhoudt van wie je iets kreeg, voordat je het teruggeeft.
  • Maak een leuk pakketje: een paar theezakjes met een mooi glas en wat lekkere koekjes. Of een bruisbal met een maskertje. Voor een paar euro kun je echt een heel leuk pakketje maken.
  • Geef zelfgemaakte tegoedbonnen: bijvoorbeeld voor een avondje oppassen, een ontbijt op bed, een massage of hoe gek je het zelf maar kunt bedenken.

wintermuts

bewust puur banner

Een cadeautje kopen voor de kerstdagen hoeft dus echt niet zo duur te zijn. Als je maar creatief, op zoek gaat naar kortingscodes of de juiste aanbiedingen afwacht kun je een heleboel geld besparen. Want iedereen wil een feestelijke en gezellige decembermaand, maar het is wel fijn als er ook nog iets overblijft voor in januari.

naturaplaza superfoods banner